Lubbträsk auktion mot långsjöbyhållet

Var på auktion i Lubbträsk i helgen, och fick i mina ägor den här boken ”Storbonden från Sörbyn och Sameflickan Vanja”. En berättelse som handlade om en samefamiljs liv bland Västerbottens fjäll. Händelsen utspelades på 1800- talets början, och en renraid gick igenom Stensele socken upp mot Sorsele, där sameflickan Vanja hade sina släktingar. Den andra berättelsen i boken handlade om en storbonde och hans leverne. Boken går att läsa åtminstone har jag inte lagt bort den i onödan kan jag säga. Helst då om man är intresserad av gamla skildringar som jag.

 

 

 

 

 Förresten!  Torbjörn Lindberg, auktionisten i Lubbträsk. Om du skulle råka svischa förbi min VK-blogg någongång och läsa mina rader så ska jag passa på att tacka för en trevlig,humoristisk varm och god hjärtlig auktionsdag.

Kan säga dig det Torbjörn, mor var glad när vi åkte hemåt, och vi, ja vi hade fullt med kartonger i bilen.

 

Kramar till dig från mig, och mor Britta.

2 kommentarer

 1. Axel Ärlebrandt

  Kul att se att grejän från farbro Davids fick glada nya ägare. Jag känner kanske inte Er, men Torbjörn är min fars kusin. Jag skall hälsa till honom om han inte hittar till din blogg själv. Min far hette Enar och var väl lite av en ”kändis” medans han levde. Auktionen hölls hos min morfars bror, ´n farbro David Karlsson.

  v h Axel

 2. Annevi Linder och Emelinda Jakobina Jakobsdotter

  Svar till Axel Ärlebrandt (2012-12-18 23:03)
  Hej Axel.
  Mor var den som ropade mest, och när vi kom hem så gick hon igenom allt. Sedan delade hon upp sakerna mellan oss barn och barnbarn. Jag tror det var någon vävd trasmatta som mamma tog kvar åt sig själv. Resten ska ni ha sa hon! Det funkar lika bra som att köpa nytt brukar hon alltid säga när hon har varit på auktioner.
  Hälsa honom kramen från jag och mor och så skickar jag kramen till dig med.
  Annevi

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.