Migrationsverket ”GÖR OM, GÖR RÄTT”

Nu läser vi åter igen om den artikel som handlar om Fadwa Mohammed Hussein som blir eventuellt utvisad för hennes dialekt. I förra veckan meddelade Migrationsverket att det inte godtog de tre överklagningarna. Håller det på att bli en prestige saga?

Migrationsverket kan ni vara snäll och ”GÖRA OM, GÖR RÄTT”! Eller ska vi som vill ha henne kvar, kavla upp byxorna och be på våra bara knän?

Er attityd är bara så förskräcklig! En särbehandling anser jag, och är det inte rent straffbart att manipulera med de mänskliga rättigheterna och dess lag. Dessutom med ensamkommande barn.

Till asylsökande som kommer till Sverige enligt er egen Webbplats www.migrationsverket.se så skriver ni så här.

Jag citerar:

1        Om din ansökan ska prövas här i Sverige provar Migrationsverket om de skäl du berättar är tillräckliga för att du ska få uppehållstillstånd.

 

2        ASYLUTREDNING

Det är viktigt att du redan från början berättar allt om vad som hänt dig i ditt land. Då kan Migrationsverket göra en riktig bedömning av dina skäl.

 

3        SKÄL FÖR ASYL

4        Sverige har skrivit under FN:s flyktingkonvention. Det betyder att Sverige ska pröva varje persons ansökan om asyl. Sverige ska ge asyl, uppehållstillstånd till de som är flykting enligt konventioner eller alternativt skyddsbehövande

.

5        Enligt flyktingkonventionen, svensk lag och EU – regler är de flyktingar om de har välgrundade skäl, att vara rädd för förföljelser på grund av

          Ras

          Nationalitet

          Religiös eller politisk uppfattning

          Kön

          Sexuell läggning eller

          Tillhörighet till viss samhällsgrupp

Förföljelsen kan komma från hemlandets myndigheter. Det kan också vara så att myndigheterna inte kan eller vill ge skydd mot förföljelse från enskilda personer eller grupper.

6         Du kan ändå ha rätt till uppehållstillstånd som skyddsbehövande.

 

SKYDDSSTATUSFÖRKLARING

Om du löper risk att

          Straffas till döden

        Utsättas för kroppsstraff, tortyr eller förnedrande behandling eller bestraffning

        Som civilperson löper en allvarlig risk att skadas på grund av väpnad konflikt ÄR DU ENLIGT LAGEN ALTERNATIVT SKYDDSBEHÖVANDE.

 

 

 ANDRA SKÄL ÖVRIG SKYDDSSTATUSFÖRKLARING:

        Om du behöver skydd på grund av yttre eller inre väpnad konflikt eller på grund av andra svåra motsättningar i hemlandet.

         Känner välgrundad fruktan att utsättas för allvarliga övergrepp.

 

8     HÄR HAR NI OCKSÅ SKRIVIT. Barn har rätt att komma till tals och lagen säger att Migrationsverket måste ta särskild hänsyn till barnets bästa.

 

 

Detta faktablad tycker jag ska skrotas från Migrationsverkets hemsida, för inget verkar gälla. Varför står det så vackert skrivet när inte orden finner rättsliga proportioner.

Könsstympningar, rädslan för våldtäkter, ensam i ett oroligt land, inga föräldrar, psykiska påfrestningar. RÄCKER INTE DET FÖR ATT FÅ STANNA HÄR I SVERIGES AVLÅNGA LAND?

 

Migrationsverket verkar skylla på att hennes dialekt inte överensstämmer från den landsdel hon kommer ifrån. Var står det i lagen att Migrationsverket är tvugna att skicka ut ungdomar för eventuella dialekter?

 

Ta som ett enkelt exempel

Om jag kommer från ett krigshärjat Skåne och flyr till övre Norrland blir ju för fasen mitt tal tvåspråkigt, först mitt modersmål skåndskan sedan ihopsatt med den Norrländska bondska dialekten. Måste jag då utvisas tillbaks till Skåne för det ihopblandade språket skull? Hur fasen tänker de, på Migrationsverket? Det här är ju löjligt!  

Jag tycker det verkar som prestige i allra högsta grad.

 

Innan jag slutar har jag en fråga.

Har inte ni fått påbackningar från FN:s flyktingkonvention för att ni har haft för många oförstådda och oförklarliga utvisningar?

 

 

 

 

 

 

               

            

 

 

 

5 kommentarer

 1. Annevi Linder

  Svar till Jan-Erik Vahlström (2011-12-13 15:08)
  Tack Jan-Erik
  Ta på dig en rejäl ordutrustningskostym när du skriver till Migrationsverket. För alla felaktiga beslut som Migrationsverket gör tystas väl som vanligt ned, och de vet säkert att all den pappersexercis som behöver skrivas vid ett överklagande kan ta musten ur vem som helst. Så de känner sig bra säker i alla besluten. Men enligt min mening så går karman tillbaks igen vare sig de sitter bakom maktimperiet eller inte. De är människor likväl som oss, det är bara lönen som blir skillnaden.

 2. Annevi Linder

  Hej MR COOL!

  Som du ser har trycknisse inte släppt ut din kommentar som du skrev,på bloggen ”GÖR OM,GÖR RÄTT” Han påstår att du hoppar på oskyldiga personer som inte ett dugg har att göra med bloggen ”GÖR OM,GÖR RÄTT” Han tycker att du ska skaffa dig en egen bloggsida där du kan skriva själv. Men annars kan du som vanligt skriva kommentarer, du har väl rätt till det likväl som Fadwa har rätt till att få stanna. Om du vill och kan så skrålla ned, till den sidan där du förut har kommenterat. Så får du svaret.
  Kommentaren du skrev här, den sparar jag själv och läser igenom den.
  GOD JUL & GOTT NYTT ÅR MR COOL.
  och nu var jag inte alls ironisk i mina ord.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.