Jonas Rastad och Peter Olofsson

 

Efter nyår, närmare bestämt den 7 mars blir det en ny Landstingsdirektör. Han verkar heta Jonas Rastad, och är professor i kirurgi, linjechef för olika områden läkemedels och forskningsföretaget Astrazeneca. Har lång erfarenhet av ledarskap på ledningsnivå och därför också djupa kunskaper inom hälso och sjukvårdsområden som exempelvis utvecklingsfrågor. Lönen för hans nya jobb är (vad jag då har läst i tidningar) 120 000 kronor i månaden, plus hemresor gratis mellan Uppsala och Umeå, och landstinget betalar. Puh.. Sedan har han tydligen 18 000 kronor mer än den nuvarande Landstingsdirektören Tore Löwstedt (tror jag han heter). Vad var det för fel på honom förresten? Har han inte utfört plikterna ordentligt och på rätt sätt eftersom han inte ska fortsätta längre? Eller har han blivit obekväm i Landstingskostymen? I alla fall så verkar Peter Olofsson och hans gelikar prisa denna man Jonas Rastad. Jo jag tackar! Men kosta på Norrlands inland, det går inte att göra.

Förresten, skulle denna Jonas vara bättre rastad, förlåt jag menar rustad bara för att han har höga titlar?

Jonas Rastad, Sveriges avlånga land slutar inte i Umeå. Nog för att statsministern Fredrik Reinfeldt har påstått detta i ett tv program, så behöver du väl inte lyssna på honom heller! Har du Jonas strosat omkring i Umeå vackra kommun och inte heller tagit steget över Umeås kommungräns? Undrar om du överhuvudtaget har varit högre upp än Umeå.

Med sådan lön som du nu har anskaffat dig Jonas R så borde du och Peter O ta ambulanshelikopter eller ambulansbilen, eller brandkårsbilen upp till fjäll områden, och då helst en sådan dag som var, tisdagen den 27 december 2011. Snöstorm, och oframkomliga vägar. Jag undrar om ni skulle känna er trygga om ni vid sådant tillfälle skulle bli sjuka. Men ni kan väl inte uttala er om det, ni har väl inte prövat på det hela, istället säger ni väl som andra politiker säger ” Kan inte uttala mig, för jag känner inte till fallet” med hur det känns att vara sjuk på landsbygden”.

Eller som i går kväll (onsdag den 29 december 2011) SNÖN VRÄKTE NED OCH INGEN SIKT ALLS! Idag är det likadant. De vita snöflingorna flyter samman med dikeskanterna, och blir till ett enda stort vitt landskap både på mark och i dess lufthav. Peteeeer och Jonaaaaas..ni som är så rika, kan det tänkas ni kan sponsra med ambulanser och akutsängar?

Varför jag skriver med små bokstäver, jo det är för vi här uppe har snart ingen ork att varken skriva med stora bokstäver eller ork att ryta till för ni har sett till att vi har fullt upp med våra sjuka i detta snöoväder. Snart Inga läkare, akutsängar och inga ambulanser efter nyåret vi måste skotta oss fram på E45:an för våra Norrländska starka plogar ska väl gå mot Uppsala och ned över.

 

 

Som jag har förstått så har Jonas R något att göra med AstraZeneca (Ett läkemedelsföretag och det företaget ligger på topplistan för arbetet med de mänskliga rättigheterna). Då som vanligt undrar jag, tycker du/ni verkligen att detta med borttagning av vårdsängar och ambulanser här uppe i Norrland är mänskligt och humant? Har inte det också med de mänskliga rättigheterna att göra, att vi ska få ha kvar våra akutplatser och bilar. Men som sagt, lönerna era de får ingen ta eller operan eller..! Ursäkta..Ja..Ja..

Medan jag är igång och skriver om sjukvården och samtidigt skottar snö, så tänker jag också på en liten vers som jag hittade uppspikad på en vägg, den var inramad och väldigt vacker och den handlar om vården av gamla. Jag vet tyvärr inte vem som har skrivit den, och om jag hade sett signaturen så givetvis har jag skrivit källan. Men så här skrevs det.

VÄRDIGHET

När jag ej längre minns vad jag heter

När jag förväxlar idag med igår

När jag minns mina vuxna barn som små igen

När jag inte är en produktiv individ

Behandla mig då också som en människa

Bry er om mig, älska mig, rör mig med ömhet

 

Pendeln minskar farten

En dag stannar den helt och hållet

Men till dess är det ännu långt

Ge mig en värdig ålderdom

 

Även om vi kommer från södra Sverige eller nordligaste Norrland, så är det väl så att många av oss människor vill leva och inrikta våra krafter på den ort vi är uppvuxna och födda i. Vi vill känna oss trygga i tillvaron när vår pendel minskar farten. Är det inte så att vi alla till detta ska gå någon gång, och det tål att tänkas på.

Men varför lyssnar ni inte då? För ni båda med flera försvårar vår livskvalité. Eller hur Jonas R och Peter Olofsson på Landstinget.

 

 

 

6 kommentarer

 1. Annevi Linder

  Svar till Sven. (2011-12-29 19:46)
  Hej Sven
  Med de adresser du beskriver i din kommentar så skriver jag.

  En definierad sanning, ju mer vi får desto mer vill vi ha. Till slut finns inte människan kvar, robotar med rustningar av stål och inuti inga spår av känslor kvar.
  Kram

 2. Lilian Lindqvist

  Himla så bra Du skriver,Annevi!Jag blir bara så beklämd över topparna i Landstingsstyrelsen.Det är en attitydsfråga och tyvärr är det väldigt smittsamt, tror jag.Hälso-och-Sjukvårdlagen existerar inte längre, men det verkar vara en tolkningsfråga man gömmer sig bakom. Vård på lika villkor gäller inte i inlandet,eller? Det man är ute efter är att avveckla och utrota de sista resterna av inlandsborna.
  Gott Nytt ÅR önskar Lilian Lindqvist från metropolen Storuman

 3. Annevi Linder

  Svar till Lilian Lindqvist (2011-12-29 21:57)
  Hej Lilian.
  Jag blev bara så varm, när jag såg ditt namn. Tack för den fina kommentaren och det är roligt att du har hittat mitt bloggande.
  Ja! Det är inte grant! Men tänk om vi här som har blivit drabbade skulle gå i en gemensam aktion och göra en skrivelse till Socialstyrelsen. Helt enkelt stämma Landstinget, på grund av dålig ”patientsäkerhetsarbete inom hälso och sjukvården” Patientsäkerhetslagen (2010:659) säger ju så.
  För vårdgivare är väl också Landstinget! Enligt Wikipedia ”Vårdgivare är en fysisk eller juridisk person som yrkesmässigt bedriver hälso och sjukvård”. Jag tycker också att alla vårdskador som blir, och som landstinget kanske förorsakar på grund av dålig säkerhetsarbete inom hälso och sjukvården ska belysas och beaktas framöver.

  Det står också i hälso och sjukvårdslagen ”Där det finns hälso och sjukvård, skall det också finnas personal, utrustning samt lokaler för att en god vård ska kunna ges”. Hör inte då ambulansen och akutsängar till utrustningen? Och har inte vi sjukstugor här uppe där det bedrivs hälso- och sjukvård? Jag tycker att Landstinget har gjort övertramp ordentligt. Staten vill ej heller lägga till några medel för vår existens här uppe, en uträkning eller? Ja det kan man undra. Så! Den tredje parten får ta sparkraven, och Jonas Rustad han åker gratis på bananskalet mellan Uppsala och Umeå, landstinget betalar.
  Många många kramar till dig och jag önskar dig en god fortsättning på det nya året. 🙂

 4. Yvonne S

  Du är bara bäst Annevi och det har jag alltid tyckt!!!!
  Du besitter så mycket kloka tankar!
  Ha en god fortsättning på det nya året och en stor KRAM till dig!!!!!!

 5. Annevi Linder

  Svar till Yvonne S (2012-01-06 14:10)
  Jag blir bara så glad när du skriver, och jag får tacka för de orden.

  Men tänk Yvonne!

  Ba ja in´t få brehängchlen! 🙂

  Så vill jag önska dig god fortsättning på det nya året, och jättemycket lycka till på det nya jobbet.
  Kamizar till min vän kram igen

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.