Jordklotets ägor

 

Det gör ont i själen när jag ser småfåglar fryser, det gör också ont i själen när tanken går till uteliggare här i världen. Folk som inte har en gnutta chans att komma in i värmen, lägga sig framför sprakande elden, och värma sina frusna händer.

Kylan är hänsynslös för allt levande väsen, precis som den inbyggda egoismen vi har i kroppens celler. Den titta fram någon gång då och då, tar sats och växer sig starkt likt rimfrost i kläder och hår, och världen blir så kall formas till rustning av stål.

Ja! Inte var jag så positiv i dag, men kölden liknar dess maktegenskap, inget samvete eller empati för hemlösa och de som är fattig.

 

 

Rimfrost i fågeldun

Rimfrostens bud

Fågelfrön i hus

Värmer i största kyla

 

 

 

4 kommentarer

  1. Asly Rådahl

    Brukar gå in o läsa vad som händer i Sorsele o blev nyfiken på din blogg.Vill bara säga att jag tycker att du skriver både vackert o klokt.Fortsätt med det oavsett vad andra med andra åsikter tycker !Jag är utflyttad till Skellefteå men har gjort en del affärer med din man när vi varit i stugan i Öv.Saxnäs.

  2. Annevi Linder

    Svar till Asly Rådahl (2012-02-08 10:46)
    Hejsan
    Tack Asly för din snälla kommentar, du har lämnat spår av en varm sinnesstämning i mina tankar. Jag blir klart jätteglad.
    Kram

  3. Annevi Linder

    Svar till Börje (2012-02-08 20:10)
    Ja jag vet inte det! Men jag vill säga jag får glädjen i skrivandet när jag får respons av er. Såklart är det ju då bäst när det är ni som gillar min text, men jag förstår också de som inte alltid har samma åsikter som mig.
    Tack så jätte mycket för den fina kommentaren, och kramen till dig Börje

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.