Åter igen namninsamlingen

Jag har kopierat detta blogginlägg, och tänkte jag skulle ha det ett tag framöver. Så! Mellan mina vanliga bloggar kommer namninsamlingen att finnas."Jag fick en kommentar av en som heter ”Sven” i mitt förra blogginlägg ”Till politikerna inom Sorsele Kommunalkontor”. Han tipsade mig om att starta en namninsamling, och nu är det gjort.

Sedan blev jag inbjuden av gubben min till ”Rädda sjukvården i Sorsele”, och det är en öppen grupp som finns på Face Book. De har en sida där och den heter just ”Rädda sjukvården i Sorsele”.

Ja! Jag slog ihop detta då och kände jag ville hjälpa till på något sätt så därför blev det namninsamlingen. Om förhoppningsvis ni som läser mina bloggar här på VK tidningen vill stötta detta, så går ni in på www.namninsamling.se och söker på ”Rädda sjukvården i Sorsele”, skriv under med ert namn och tryck sedan på knappen, ni kan även passa på att skriva under för Dorotea, Åsele, Malå med flera, de finns där också. Vill ni gå in på till den öppna gruppen och läsa vad de står där så söker ni på www.facebook.se sök sedan deras namn ”Rädda sjukvården i Sorsele”.

 

 

4 kommentarer

 1. Mr Cool

  Bra initiativ Annevi för vi kan alla bli allvarligt sjuka någon gång och kvalitativa insatser personellt såväl som materielt kan vara helt avgörande för ett fortsatt liv. Jag tror de flesta gärna betalar skatt för detta ändamål men jag vill också passa på att säga att sjukvården i Sverige är mycket bra i en internationell jämförelse. Bara högkostnadsskyddet på medicin är ganska unikt. Bra utrustning och resurser räddar liv samt skapar en grundtrygghet för medborgarna utifall att…..

 2. Annevi Linder

  Svar till Mr Cool (2012-02-20 12:07)
  Det är typiskt av det blå laget! Att dyka fram som en marionettdocka och peppa på med vackra undermeningar och låta ”den andra parten” och syndabocken i det här fallet som ju är Socialdemokraterna inom Landstinget ta ansvaret. Duktiga att ställa till med oreda och se till att det blir ännu mera av den varan, medan ni själva backar och förfinar er sida, tar energierna i ett försök att väcka folkets olustkänsla och otrygghet i namnet Socialdemokratin. De inom Landstinget har gjort en avskyvärd blunder som är fruktansvärd för alla som blir drabbade, men observera det är Socialdemokraterna inom LANDSTINGET.

  Ni vet att sossarna har ett starkt fäste på kartan, näst intill halva Sverige. Vill Ni inte komma åt det? Säger ni nej så ljuger ni så det ryker ur skorstenen.

  Moderaterna i Regeringen och då menar jag enbart Moderaterna inte ALLIANSEN är väldigt duktiga på att fiska i det lilla andningshål som finns i nuläget vad det gäller sjukvården, och som sagt det är ju den svagaste punkten.

  Men tack i alla fall för kommentaren Mr Cool någonstans har också du ett hjärta som berörs av orättvisor inombords. Det var schangdobelt av dig att visa din egentliga innersta personlighet. Men liksom jag så hamnar även din helgongloria ned mot golvplankorna hårdhet, för vi är bara människor på en planet som kallas jorden, och hur än det är så vill vi alla leva i en något så när trygghet. Men hur ska vi kunna det? När vi människor har en ond och god axel, ja det är frågan det?

 3. Mr Cool

  Vad jag förstår så är ditt tunnelseende av allvarligt art. Tror du verkligen att det är så enkelt att alla i det röda laget är empatiska och givmilda medans alla i det blå är giriga och elaka? Jag tror också att det blå laget sammantaget bär det tyngsta ekonomiska lasset för vår välfärd.

  Beträffande min politiska färg så vill jag skonsamt meddela att jag inte röstar över huvud taget eftersom inget parti har ett program som för mig förefaller komplett utan jag plockar russinen ur kakan med mina sympatier. Jag tycker exempelvis Holmlunds tankar om färre kommuner i Västerbotten är alldeles utmärkta. Jag röstar heller inte av tradition på ett parti bara för att min pappa gjorde det.

  Sossarnas starkaste fästen på kartan kan även kategoriseras där det finns flest sjukskrivna. Du vet dom där som med onda ryggar inte kan arbeta men som inte har något synligt problem när skotern skall lyftas loss, egna veden skall klyvas, potatisen bärgas eller älgjakten stundar.

  Jag har även haft förmånen att rört mig runt i världen och bott utomlands i många år vilket gett mig en praktiskt syn på saker och ting och en insikt om att just svenskens sätt att tänka inte alltid är överlägset alla andra. Svensken anses allmänt som ganska dum och väldigt godtrogen. Jag har även sett mer elände såväl som rikedom än dom flesta vilket även påverkat mig.

  Men som jag sa så vill jag ha en god sjukvård och värdiga men inte överdådiga skyddsnät för de som har det svårt. Likaså värnar jag om djur eftersom de inte själva kan påverka sin situation och det inbegriper de som skall gå till slakt. Att acceptera s.k. Halalslakt bara för att bejaka stenålderskulturer är avskyvärt.

  Sist vi pratades vid hade du en fin liten hund på kontoret och jag tror mig veta att du tar väl hand om den. Men du bör nog se över dina fördomar lite för den största av alla är att man inte har några.

 4. Annevi Linder

  Svar till Mr Cool (2012-02-21 10:44)
  Hej Mr Cool
  Tack för kommentaren, men nästa gång du ska skriva långt så kan du väl vara snäll att meddela mig först, så jag kan be VK redaktionen att utöka min egen blogg till två stycken, så jag får två bloggar i ett menar jag. En speciellt för dig då.
  För det verkar som om du också skulle behöva en egen liten hörna, för att få uttrycka dina åsikter på. Så kom igen! Jag kan be VK fixa bloggen åt dig, de verkar ju också så snäll, så det gör de säkert.

  Där kan du skriva ditt riktiga namn, fast du behöver förstås inte det, jag kan låta din blogg heta ”Undercover is my namne” och så kan jag be snällt VK redaktionen att du får en egen ”Tyck Till” knapp på Sorsele sidan. Det blir väl bra!

  Förresten vår ”Adam är jättefin klok och väldigt rar, det enda felet han har är att han inte gillar speciellt då stora hundar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.