Omtanken om hela Landsbygden

Dorotea har ockuperat sin egen sjukstuga, och jobbar febrilt mot Landstingets sparkrav, det vet vi ju alla som har velat följa med i TV och Radio. Men vad vi här i Sorsele kanske inte vet är att de har inkluderat hela inlandet i deras protester och försvarstal. Det kallar jag ödmjukhet och omtanke till vi andra som har problem med Landstinget och deras indragningar.

Vi här i Sorsele måste samla ihop våra tankar till ETT och få kontakt med Dorotea, Malå och Åsele, därmed kan vi också hjälpas åt mot sparkraven och sätta större press. Även om Kommunpolitikerna här i Sorsele kämpar i sin tystnad och det är ju bra så måste DE ändå kunna ta den hand vi vill sträcka ut för att hjälpa till i oredan.  Och det hoppas jag att de gör, nu handlar det inte om vem som är Moderat Centerpartist, Folkpartis m.m.

NU HANDLAR DET OM OSS SOM MÄNNISKOR OCH ATT VI ALLA HAR LIKADANA BEHOV SÅ SOM MAT VATTEN VÅRD OCH SNABB HJÄLP VID SJUKDOM. SÅ VI MÅSTE LÄGGA BORT VÅRA TITLAR OCH ISTÄLLET SE VARANDRA SOM EN GEMENSAM NÄMNARE.

Om ni har idéer om fortsatt kamp mot indragningarna så kan ni skriva till mig här på bloggen i kommentarfältet, eller Ring mig på 0952-100 58.

Kram

 

4 kommentarer

 1. Ingrid Oscarsson

  Hej Annevi.
  Era ledare i kommunerna Sorsele och Malå har ju tyvärr visat att de inte bryr5 sig om akutsjukvården i inlandet. De hade slagit sig ihop om ett svar jag skickade för min blogg ”Ingridibellvik” på Doroteasigan 11 januari 2012. Läs gärna.
  Jag blir både arg och ledsen att inlandets politiker – oavsett färg – så kan förråda sin bygd. Nej dra igång en aktion, som vi i Dorotea, och tvinga dem att ge med sig och vara med och GÖRA OM – OCH GÖRA RÄTT!
  Vi tror på er och skriver på er namninsamling.
  Varma hälsningar Ingrid O, Bellvik, 2,5 mil från Dorotea, 7,5 mil från Vilhelmina och Åsele, 17 mil från Lycksele och 25 mil från Umeå.

 2. Annevi Linder

  Svar till Ingrid Oscarsson (2012-02-21 14:42)
  Hej Ingrid!
  Tack för din kommentar jag håller med dig, tycker att de borde vara mer öppna mot oss så att vi kommunbor får följa med i förhandlingarna mot Landstinget. Det är tyst som i … Jag vill inte ens säga namnet.

  Kan det tänkas att de är rädda för Peter O och Rastads tjurighet, kommun politikerna här vill inte riktigt bråka och ta i, och för mig verkar det likna mera en prestigesak, där Peter O och Rastad vägrar att ta in dess rätta svar, fast de inom sig förstår att de har trampat i klaveret.

  Att två fullvuxna män som har egna familjer runt omkring sig inte kan erkänna de har felat med ska vi ta som ett exempel akutbilarna, är för mig en gåta. Det kan möjligtvis inte vara sant att de tycker folk ska ligga under en bagagelucka med fötterna utanför och frysa när de är sjuka. Jag tycker de har kränkt våra personligheter med deras utspel. Sådana ska fort sparkas ut från sina stolar. Kan de ens sova om nätterna?
  Jag kan också tänka så här! Har de i sin tur blivit pressad på något sätt av några andra höga hövdingar? Som trycker på i sin tur.. ja då blir det ju en enda röra.

  Jag kan också tänka så här om våra kommunpolitiker att de säger..

  ”Ta det lugnt följ med i utvecklingen och var resonlig i uttalanden mot överheten, och vi ska vara nöjda och glada vi fick åtminstone ha kvar Ambulansen. Om vi följer med i resonemanget så kanske vi får även akutsängarna, och vi ska inte lägga oss i ockupationen i Dorotea för då är det kört. Vi ska sopa framför vår egen dörr andra får klara sig själva”.
  Ja! Inte vet jag, men jag tycker det är ej försvarsbart att smyga med förhandlingarna, och nu får jag väl hela kommunledningen över mig men skit detsamma.
  Kram

 3. Christer Oskarsson, Dorotea

  Duktigt Sorsele, en dröm vore att inlandskommunerna förhandlade tillsammans mot Landstinget, vi får hoppas att upproret är en vändning:) Har skrivit på namninsamlingen.

 4. Annevi Linder

  Svar till Christer Oskarsson, Dorotea (2012-02-23 11:10)
  Hej Christer
  Tack för underskriften och tack för kommentaren.
  Det är nog många här i Sorsele som vill ha kvar sjukvården och en vändning till gemensam förhandling med Landstinget. En förhoppning är väl att kanske få våra Kommunpolitiker att ta sig en funderare och öppna dörren för oss som vill medverka och hjälpa till.
  Kramiz

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.