Motorcykel buller på ”Holmen Gungar”

Igår samlades motorcykelkortegen på sin årliga körning runt samhället och mot hembygdsgården. En av de äldsta i gänget är ”Nisse” en erfaren motorcykelman, och som alltid kör han först med sin motorcykel med sidovagn, och med Svenska flaggan som fladdrar med vinden.

 

 

I alla fall, så blev jag bjuden att få åka med i hans sidovagn, och däri blev jag placerad och det kallas visst för att vara ”spätta”. Tror jag! För det kan väl inte heta ”flundra” heller, rätta mig om jag har fel i så fall. Vet ni!  Jag har aldrig åkt sidovagn och som mest har jag åkt i ungdomen på motorcykel med syrran, och sporadiskt med gubben.

Ja ni förstår det är svårt att vara spätta när whiplash skadan drar åt, och det börjar värka i kroppens alla gömda vrår. Nog om det!

 

Vi körde i kortege längst vägen, och efter bara en liten stund, och så där helt plötsligt och ej väntat blev vi så många fler, jag trodde jag hade börjat se dubbelt av guppandet runt Rankbäcken, men så var det inte.För jag som satt tryggt  i sidovagnen hos Nisse hann som inte riktigt med när Motor Harley – Davidson cycles gänget hakade på vår motorcykelkortege. Vilken härlig syn det var, och mullret från alla motorcyklar.. Ja men Herre Gu… raden av motorcyklar tycktes aldrig ta slut.

Vi, och även de samlades på festområdet vid hembygdsgården, och som vanligt då så hade jag ju inte min kamera, men med min mobiltelefon kunde jag föreviga någorlunda alla hojar. Förresten! Tack Monika min ungdomsvän sen Storuman för att du peppade mig och hjälpte mig upp på räcket och höll i mig, hade du inte gjort det så hade jag inte heller fått korten. Alla motorcyklar kom inte med, men här ser ni några.

Innan detta trevliga gäng åkte iväg, så lämnade de en flagga till ”Janne”.

Nordic Run Sweden, Norway, Finland, Danmark, här ser ni den.

Jag tror ni kan söka på google (Nordic Run H-DCS) så hittar ni deras hemsida, om ni vill läsa om deras klubb, de har visst uppdaterat den nu, säger gubben. Om ni Harley Davidsson gänget skulle råka läsa det här, så vill jag bara hälsa och säga TACK SNÄLLA FÖR BESÖKET och att ni ville hänga med Sorsele Motorcykelkortegen mot hembygdsgården, här i Sorsele.

Ni som fick vara med på festområdet, se och höra mullret, visst var det en rolig upplevelse. För mig var det så, och helst då att få pröva på att åka sidovagn. TACK SÅ JÄTTEMYCKET ”NISSE” FÖR ÅKTUREN. Den kommer jag aldrig att glömma.

 

 

 

6 kommentarer

 1. Annevi Linder

  Svar till Lisbet Olofsson (2012-07-23 08:16)
  Det var det, men bara synd att fotografen inte kunde med mobilkameran, så att alla cyklar syntes på bilden.:(
  Kramen till dig Lisbet 🙂

 2. Yvonne S

  Hejsvejs min lilla ”spätta”

  Jag har också ett minne ifrån sådana här hojjar och det var när jag fyllde 50 så fick jag ut och åka för första gången i hela mitt liv och det kom av att jag hade yttrat mig i att det fanns 2 saker som ingen skulle få mig att göra och det var nämligen att åka hoj och att hoppa bungy jump…..jag hotade föraren att skulle han köra fort så skulle jag nypa honom i hans ”bilringar” så nu återstår bungy jump och gissa om jag får rysningar……….

  Kram från ”spättan” Yvonne.;)

 3. Annevi Linder

  Svar till Yvonne S (2012-07-27 17:36)
  Hej Svejs ”Syster yster” min.
  Skratt 🙂 🙂 Jo nog är jag liten alltid jag har krympt i tvätten, eller också växer jag nedåt som ko ”rompa”. Vet du! För mig räckte det att hoppa från det lilla räcket vid logen i helgen. Så du ger blanka f..n i att hoppa Bungy Jump vid 60, än hur snygg karl`n är. Du kan ju bryta av tånaglarna, och det ska jag säga tar tid innan de växer ut igen. Kramisar från bungy jumparn.

 4. Yvonne S

  Hej igen!
  Du kan vara helt lugn att här blir det inget 60-åringahopp,för om det är någon som tror sig klara av att binda fast mig i dessa gummiband så ska dom få med Sjöberg att göra.;))))

  Kram / Yvonne

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.