Anders Ågren(M) du hade helg förra helgen det hade jag med.

Det hade också jag! Jag hade fullt sjå i vår stuga att hålla värmen i vedspisen, jag bar in ved hela fredags kvällen från vedboden. Fyra vedträd åt gången, jag kan som inte ta fler på grund av nackbesvären. Men ibland så glömmer jag bort mig själv och råkar ta fem, då gör sig yrseln gällande och jag går som berusad ett tag efter. Inte behöver då jag någon sprit säger jag till mig själv, för mig blir det väldigt billigt och på mig tjänar systembolaget ingen penning.

 

 

Nu är det bara så att jag har nackbesvär, en så kallad whiplash skada och det är lätt hänt jag trillar dit om mina armar får jobba för mycket, m.m.  Nu försöker jag ju att tänka på de som har det ännu värre, men ibland så går det ju inte som du vet, vi är ju för det mesta oss själva närmre. I alla fall så snubblade jag gånger 3. Först på stugkvisten, andra gången vid eldringen, tredje rakt in i skafferiet, dörrknoppen tog i axeln. Men som sagt arbeta måste man ju även om man har yrsel eller värk i hela kroppen, och det har ni ju själva gått ut med ni moderater, och jag har tagit de orden på största allvaret, så jag jobbade vidare med blommorna, försökte efter mycket om och men få in mina trädgårdsfigurer och så vidare.

 

 

 Jag fick också agera som distriktsveterinär.

 

 

 

Min dotters söta hund Aili skulle lyckligt gräva ned det nya tugg benet som hon fick av mig, hon tyckte det skulle passa bra under den gamla tallen, som står vid husknuten av sommarstugan. Men aj vad hon skrapade sig riktigt ordentligt må du tro! Men tur var väl det att det gick över, jag baddade med varmt vatten och rena trasor  .

 

 

Jag tände tusen och åter tusen ljus förra helgen, inte för min egen del. Ja! Lite då men inte alla, resten var för de som kämpar för bättre sjukvård här i Lappland, och inte för de ekande tomma sjukstugorna. Stugan blev upplyst må du tro. Du missade väl inte det du heller i förra lördagen? Doroteaockupationen hade en ljusmanifestation för rättvisare vård. VISST TÄNDE DU ÅTMINSTONDE 1 LJUS ÅGREN?

 

 

 

Jag satt och ritat bokstäver, närmare bestämt för 7 orderband till, vi har nu fjorton stycken fler har vi inte råd med. De skall klippas ut och fästas på en plastduk, jag har köpt duken på järnaffären här i Sorsele. MÅNGA P:N BLEV DET I LAPPLANDSUPPRORET . För 7 band cirka 42 stycken om jag inte räknat fel. Men jag gör det mer än gärna det går ju till en välgörenhet att kämpa för vår viktigaste del här i Sverige. SJUKVÅRDEN. Ja! vi måste ju vara allkonstnärer vi som bor här i lapplands skogar, för ingen bryr sig hur vi får ploga oss fram och när problemen sig hopar i vår traktorskopa. Det är bara när malmen guldet vattnet lyser som stora dollar tecken i vissa ögon, då formligen kommer dom som små irriterande knort, förlåt jag menar vackra fjärilsvingar runt ögonen och öronen.

 

 Men snälla Herr Ågren en liten parantes här, skulle inte du/ni politiker som nu sitter och regerar kunna åtminstone sponsra liiiiiiite pengar till våra orderband i ”Lapplandsupproret” ni gillar ju inte heller landstingets insamlingar av vården och dessutom har ju andra fått av den stora tårtan, kulturen som skall få en bra utvecklingsnivå, och forskningen. Varför då inte en liten sponsring till?  Då slipper jag sitta här och klippa och klistra, vi har ju inte råd annars, banden är ju så dyra om man skall ha nya. 

En ringa penning, cirka hundra hundralappar, det är väl inte så mycket begärt?  Vi vill ju som ni få bort klungan som samlar på ambulanser och sjukhussängar. Inte vill väl vi att lasaretten skall bli fullsmockat i korridorerna av sängar bord och landstingsgrejor istället för personal och läkare. Det får väl inte ske Ågren?

Om inte ni vill sponsra så kan jag väl istället få skicka några bokstäver till dig som behövs klippas ut, och du i din tur skickar vidare till regeringen, du kan också skicka några till Edward Riedl, då har ni alla något att göra den kommande helgen. Så kan ni skicka tillbaks till mig när ni är färdiga. Jag skickar i så fall bokstäverna A P D och O för det är så svårt med min nacke att få till det snyggt mitt inni i bokstaven, det blir lite petgöra men det ska ju också klippas ut. Det är ju arbete som gäller för välfärden i Sverige som ni säger.

 

 

 

I alla fall så fick jag helg vid midnatt på lördag kväll. Det var inte bara jag som fick det, det var också vår hund Adam, dotterns hund med nosen inlindad i bandaget, och lilla söta katten Ella, vi sov till klockan tolv på söndag.  Det var min helg förra helgen Anders.

 


 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.