Landstingsrådet står stadigt när det blåser, skriver Folkbladet.nu

 Utvärderande skrivelser som introducerar en historia analys, vars en av de i den invecklande landstings ”STABEN” visar upp en attityd, som gränsar näst intill på någon slags modevisnings agentur. (VF 13 oktober).

Som modell! Nja inte då för mig, mer i ögonfallande för erkännanden av försök att röra ihop meningen, MEDBORGARNAS RÄTT ATT FÅ NÄR SJUKVÅRD I VÅRA INLANDSKOMMUNER.

Ett citat av Peter Olofsson i VF artikeln den 13 oktober” Syftet är ett ökat vårdutbud i närmiljön så att inlandsborna inte behöver åka lika mycket till Umeå, Skellefteå, eller Lycksele”. Uttryckligen förstår Peter O inte gången av livets skörheter. Var ligger syftet i det vackra välskrivna citatet, frågar jag mig? Vård utbudet har blivit minimalt och avstånden har ökat istället! Vi kan få åka från våra sjukstugor fram och tillbaks, tillbaks igen till hemmastationen, för att sedan efter tio minuter åter igen åka till (mellan) lasarettet för att därifrån åka till det största lasarettet. Därifrån tillbaks till (mellan) lasarettet där alla platser är upptagna för tillfället och hänvisningen blir i vissa fall till kommuner där inte ens vi är hemmahörande i, alltså flera mils körningar. Är det ökat vårdutbud i närmiljö?

Förutom det skall akutsjuksköterskebemanningen för de två vårdplatserna inom kommunerna erbjuda akuta åtgärder dygnet runt alla dagar i veckan. Hur många akutsköterskor finns på dessa avdelningar, får de springa benen av sig?

AKUTSÄNGAR 2 STYCKEN, var erbjuds och erhålles platser för den tredje, fjärde, femte eller sjätte akutpatienten?

 

En annan förklaring av Peter Olofsson angående tryggare glesbygds sjukvård i inlandet citat: Vägen dit går via system, teknik, forskning, utveckling, och utbildning. Liknar inte det Moderaternas talesätt?

Denna långa presentations artikel som är skriven i VF gillar inte jag, för att den stämmer inte med den verklighet som vi inlandsbor får brottas med varje dag. Peter Olofsson borde hälsa på oftare i inlands kommunerna. Jag glömmer inte vad han sa på folketshus den dagen för lite över ett år sedan, när han stoltserade med att det skulle bli så bra och att landstinget skulle öppna trygga dörrar. Han sa även han skulle komma tillbaks om några månader. Har inte sett skymten av honom än, men..

VÄLKOMMEN HIT SÄGER JAG!

 

 

2 kommentarer

 1. Carl-Axel Otterhall

  Hej Annevi. Matematiken i VLL överträffar det mesta. Nobelpriset måste vara nära nu! Sorsele som exempel: VLL ökar sina sex akutvårdsplatser med att plocka bort dem och tillföra två redan kommunalt befintliga palliativa platser!…

  Det säger sig ju självt att resandet blir mindre om du eller jag får en livshotande sjukdom som behöver akut, adekvat läkarvård men vi läggs i stället in på de palliativa platserna. jag tror att de kommer att spara en massa pengar på ”inlandssjukvården”!

  Varför kan de inte i klartext förklara för oss som inte förstår de förbättringar de nu verkar ska skapa?

 2. Annevi Linder

  Svar till Carl-Axel Otterhall (2012-10-15 23:20)
  Hej C-A

  De förklarar inget, de repeterar det inövade papperet som är skrivet för samtliga inom V och de två L:n. Det gäller att inte överskrida de orden då får man kicken och kan bli utraderad från landstinget. ”Staben” som Jonas Rastad kallar den politiska samlingen skall ha tystnadsplikten.

  Inte förvånar det mig alls, att de inte har några bra förklaringar på sjukvårdsindragningarna. De gömda planerna skall väl ingen veta, kommer ju som kallduschar istället mot befolkningen.

  Att våga sticka ut och upp mot den övre hierarkin och vara tvärt emot, ja då är man väldigt obekväm, och som sagt har man vant sig med den högre lönen och som exempelvis en chefställning och vad det innebär, så vill man ju inte mista den. Man är ju rädd om jobbet, det finns så många arbetssökande nu för tiden så det är inte lätt att få ett nytt som liknar den förra lönen. Då intalar man ju sig själv att tillvägagångsättet är och var den bästa problemlösningen, man försöker tro på det helt enkelt fast den andra axel på en säger ”jag vill göra något helt annat för vården som skulle bli mycket bättre”.

  Endast två alternativ som gäller! Vara med på en eventuell förljugen strategi eller bli utkastad från sitt ämbete i roller som chef eller sjukvårdsbiträde. Du sitter där du sitter, fastklämd mellan ditt eget egentliga rättvisesystem, lönen och med övre chefer som bestämmer. Jag tror faktiskt inte att alla Socialdemokrater inom VLL samtycker med landstingsrådet och landstingsdirektören Jonas Rastad. Det finns något som kallas för grupptrycket även i de vuxnas ålder och i alla kategorier. Det är mina åsikter.

  Tack för kommentaren Carl-Axel

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.