Lapplandsupproret & Torbjörn Hammar möter nu tillsammans politiker i Stockholm

 

Lapplandsupproret kommer att delta i en manifestation "Nollvision i vården".

När: I morgon 29/11-12 klockan 12.30

Var: Stockholm, Cephalushuset, Riddarhustorget 7-9

Deltagare: Representanter från olika vårdprotestgrupper i Sverige.

Från Lapplandsupproret deltar Jan Johansson Kiruna och Monika Thelin Lycksele/Kiruna.

Gruppen kommer att samlas på T-centralen, "hyllan" kl 10.00

Hälsningar från Monika Thelin. Tel 073 061 3004

 

 

Monika Thelin och Jan Johansson från vår förening ”LAPPLANDSUPPRORET” åker nu ned till Stockholm för att lämna över en skrivelse till riksdagspolitiker och även ta del i mötet som har anordnats av en annan kämpe liknande Monika Thelin och Jan Johansson med flera inom de olika grupperna. Han heter TORBJÖRN HAMMAR, och medverkar också i en bok som skrivs om Svenska sjukvården.

Han har ett stort engagemang i vårdfrågor och ställer stora krav på att politiker skapar en ”NOLLVISION” inom vården, mot skador, handikappade samt missvård där patienter får plikta med sina liv. Han deltar också i rollen och representerar vårdupproret. ”NEJ TILL NEDSKÄRNINGARNA INOM VÅRDEN”.

Nu har han förenat grupper från Norr till Söder och det första mötet startar torsdag den 29/11 2012 Kl 13.00 vid T-centralen.

Läs hans skrivelse här:

Hej Alla.

För ett tag sedan skrev jag och sökte få igång samarbete mellan olika grupper som kämpar med sina frågor för att Försöka skapa en grund för samarbete i arbetet att ställa krav på att politikerna skapar en nollvision inom vården mot skador handikappande samt missvård av behövande i tex demensvård mm.. Men också då självklart för stoppa även missvården där patienter i tusen tusen tusentals får plikta med sina liv pga denna missvård. Nu har det första mötet in-bokats med olika aktiva personer som deltagare i ett möte i denna Nollvision Fråga i Riksdagen. Så vi kommer på Torsdag 29/oktober möta Socialutskottsansvariga Eva Olofsson från V. Bakom detta möte står därmed Eva Lenander från Skåne. Hon deltar ifrån gruppen "rädda universitetssjukhuset i Lund". Från Nynäshamn kommer Geesin varg som arbetar inom vård och även lokalt med politik i Nynäs. Men också i allmänt samhällsfrågor för övrigt. Maria Viola Podgornik från Avesta kommer också delta. Hon är aktiv i många samhällsfrågor såsom engagerad privatperson som arbetat med vård. Samt egen erfarenhet i olika saker rörande ämnet vård och Samhälle. Maria samt Geesin är också med i gruppen Välfärdsmanifestationen 2013. Både Maria samt Geesin är med i arbetsgruppen välfärdsmanifestation. Också Tali Yifhar som är med i bokprojektet jag tidigare omnämnt jag deltar i kommer delta. Tali driver "öppna bröstcancercentrum i uppsala". Jag själv deltar såsom jag själv. Men också i rollen att representera "Vårdupproret / nej till nerskärningar inom vården". Arvin har tyvärr ej möjlighet att vara med därmed. Tillsammans nu så blir vi som medlemmar bakom detta med dessa som ingår i dom olika grupperna väl runt och även kanske över tiotusen röster som kräver att politikerna inför en nollvison inom vården.

Ordet Nollvision är kort. Men tänk hur det skulle inverka på vart enda beslut som fattas utav politiker i riksdagen och neråt i kedjan om varje beslut måste också mätas mot att det verkligen räddar folk från skador missvård av olika slag. Samt därmed också dödsfall. Alla vet ju att idag har nollvisionen inom trafiken ofta skapat att man bygger hela vägar för rädda människor från skadas och dödas. Ibland pratar man om kanske 10 st som en stor vägsatsning räddar.. JÄTTEBRA detta! Inom vården talar man om hundratusen vårdskador med många handikappade som resultat. Och tusen tusen tusentals döda.. Tänk att här är det inte frågan om tio skadade och döda. Här talar vi totalt i antal drabbade som kan räddas.. Dessutom så innefattar en nollvison också personalfrågor .. Självklart. Personal som pressas via beslut till arbeta ihjäl sig ÄR risker.. Så den situationen är en parametar där man ej kan fortsätta utsätta personalen för tryck som i skador sedan syns i statestik.. Dessutom innebär en nollvision att Socialstyrelsen MÅSTE få resurser att verkligen gör sitt jobb där de idag inte ens har resurser ATT utföra sitt myndighetsutövande. Jag vill tacka er alla som hörsammade min i samanhanget lilla persons fråga om dra igång samarbete i denna fråga!.. Mitt varmaste tack för ni orkat lyssna på mig .. Tack…. Hoppas fler nu ansluter upp här via delar skrivelsen och jobba på så vi kan sjösätta en Nollvison inom vården.. Allas hjälp behövs! Torsdagen den 29/11 kl 13.00 går vi in på adress "Cephalushuset Riddarhustorget 7-9" för mötet Med Eva Olofsson V.. Och vill någon komma och säga hej eller stödja oss inför mötet så är ni givetvis sååå välkommna. :-) Vi kommer samlas på T centralen på förmiddagen och pratas vid inför mötet.. .. Med varmaste kramar till er alla. Samt Förlåt lång text. Men detta går inte skriva kort.. Inte för mig i alla fall :-) Tobbe

Formulärets överkant

Formulärets nederkant

Jag kan bara säga! Jag är glad att olika grupper har förenats, och jag hoppas mötet ger många svar bland outredda frågor, och vidgar vyer och ännu fler kontakter så att den svåra tiden för den oacceptabla vården som är i dag kan och skall på något sätt kanske kunna upphöra och istället förena folket som i sin tur kan få politiker att inse sin egen missbedömning vad det gäller vårdbehoven och nedskärningarna.

HEJA TORBJÖRN HAMMAR, MONIKA THELIN, JAN JOHANSSON OCH ALLA NI ANDRA SOM MÖTS I KAMPENS ANDA I STOCKHOLM FÖR ”NEJ TILL NEDSKÄRNINGARNA INOM VÅRDEN” BLAND ANNAT.

Kramar till er Annevi och @jakobina

 

 

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.