@jakobinas 4ans hörna (Adventskalender)

Hej på er vänner och ovänner!

Nu äntligen har jag kommit hem till toppen av fjället, och jag har hamrat och spikat hela dagen, nu är adventskalendern färdig för landstingspolitikerna. Skall öppna luckorna någon gång då och då, i dag blir det två luckor som jag öppnar.

Men först måste jag bara berätta en glädjande nyhet. Min älskade broder kom smygandes bakom snöhögarna i dag, och herre gu .. vad han skrämde mig rejält när han ropade Biiiiinaaaaaaaaaaaaa. Han hade gått den långa vägen från Kautokeino och med sig hade han berättarsäcken. Åh.. vad lycklig jag blev att få se honom komma gående med sitt skärp där han alltid brukar  ha sin kristall hängande. Han har fått den av vår mamma. ”vårda den väl brukade hon säga, den ger er ljuset vid mörka kvällar". Nu har han kommit för att stanna, och plats finns i kåtan. Ni vet! Finns det hjärterum så finns där stjärterum. Bina (Ja han kallar mig så) Jag tänker hjälpa till med protester mot politikens falska spel. Du vet! En är stark men två blir starkare sa han och gav mig en bamsekram. Åh så härligt det var att få en styrkekram av lillebror.

 

 

 

Får jag presentera min bror Valdemar Valle Jakobsson.

Idag har han hjälpt mig med de två första luckorna, och här kommer den första.

(Grunden till dockorna är gjorda av Annevi Linder och kläden med berättarsäcken till "Valle" är sydda av Margareta Grahn Ammarnäs.)

 

LUCKA 1

 

Peter Olofsson anser i bläddertidningen onsdag den 5 nov att de ALDRIG VARIT DRIVANDE I FOLKOMRÖSTNINGEN. Men vi anser att de har varit DRIVANDE TILL EN FOLKOMRÖSTNING

 

LUCKA 2

 

Syns inte på bild, han tog portföljen sin och smet till Skåne!

 

@jakobina

 

 

 

 

 

  

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.