(Klasskillnaden) @jakobinas 4:ans hörna.

 

 

 

Vilken härlig känsla det var när Valle äntrade den stora snöhögen, om ni bara visste. Inte trodde jag han skulle komma för att stanna. Igår satt vi tillsammans i kåtan vid den sprakande elden och samtalade om politiken, jag hade mycket att berätta för min lillebror, och det hade han med så det blev väldigt sent i går kväll. MEN VAD GJORDE DET!

Nu på morgonen så har vi tagit fasta på Valles brev som han läste upp igår kväll till ljuset av kristallen och elden. Det får bli adventsluckan nr 3.

 

 

 

Lucka 3

Politiken har många nackdelar som ertappas i den atmosfär, som lägger personregistren åt sidan. Den stoltheten som bidrar i mänskligheternas kroppar ansvarar inte för den demokrati som vi allra mest vill ha. Den går inte på den grenen som gäller för alla.

Förhandla med den så kallade starke för den svages rätt, och makten synes likt den kallhamrade majestäten som ej gav vika i ett krigssamhälle där bönder dräptes och vars stål ljöd.

Historiens piska viner över folket även i dagens samhälle, men ger sig till känna i en modernare betraktelse. Här i Sverige att snabbt tillägga. Ehuru de rika blir rikare men fattigare i anden, och tappar kontrollen som samhällsutövare. Nordliga egenskaper tar överhand, och skillnaden förankras i en förenad kamp mot hyckleri och dålig samhällsordning.

Ingen människa kan leva i fattigdom och inte se den överhet som lägger höjderna mot ett imperialistiskt samhälle, vars de gömda fattiga ej får sina rättmätiga fägringar. Rikets högsta män värdesätter inte de fattiges hem och skönjer istället sina egna räkenskaper.

Slut på meddelandet.

 

Vilket konstigt brev, förstår ingenting men Valle fick det i ansiktet av den vind som blåste där han gick på kal fjället. Konstiga tider!

@jakobina & Valle

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.