Kvinnojouren

JULEFRID! Inte hos de som oftast blir förtryckta i vardagen, med fysisk eller psykisk misshandel.

Jag har länge tillbaks funderat över Kvinnojouren i Storuman, just för att jag ser läser och hör hur kvinnor/tjejer blir behandlade av männen. Givetvis finns det kvinnor som misshandlar sina män också, men just i kommunerna här i vårt inland tror jag endast det finns kvinnojour än så länge, och om det skulle finnas en gemensam jourgrupp för kvinnor/män så skulle jag mer än gärna stötta den gruppen. Jag tycker också att de som arbetar ideellt med dessa problem är kämpar i verklighetens kaos och som verkligen ger sitt allt för att dag som natt finnas till för de drabbade. 

Så jag kontaktade för några veckor sedan en av de som jag känner sedan länge tillbaks och som ideellt jobbar just med de här problemen, och jag vill på mitt lilla sätt hjälpa till att få fram och marknadsföra kvinnojouren i min blogg. Det får bli lucka 4 i @jakobinas adventskalender.

 

LUCKA 4


KVINNOJOUREN I STORUMAN är en ideell förening och opolitisk obunden, den bildades 2004 och är medlem i ROKS (Riksorganisationen för kvinnojourer och tjejjourer i Sverige).

”Tystnadsplikt och inga journaler blir skrivna, du är anonym och blir inte registrerad. "Vi lyssnar och tror på dig" kan jag läsa i broschyrerna som de skickar ut i sin marknadsföring. De har även föreläsningar och kurser runt om i kommunerna och bildar gemenskap med andra grupper.

Deras telefonnummer är 070 – 567 67 99 och sök adressen är www.kjour.se där kan ni gå in och läsa mer om deras verksamhet om ni är intresserad. Plus deras mailadress som är [email protected].

 

@annevi

 

 

 

2 kommentarer

 1. Inger

  Bra att du skriver och berättar om kvinnojouren, den är så mycket viktigare än de flesta kan ana…eller är det så att många anar men säger inget..
  Våldet mot kvinnor är en många gånger dold hemlighet..

  Önskar att alla skulle få en jul i frid

 2. Annevi Linder och Emelinda Jakobina Jakobsdotter

  Svar till Inger (2012-12-14 09:00)
  Ursäkta att jag inte har svarat på din kommentar.
  Jo Inger du har rätt! Men oftast så glömmer man bort vissa saker.

  Min brorson skickade ut en bild på facebook och gav då mig en tankeställare. På bilden var en ung kille som låg misshandlad på lasarettet för den saken att han försökte försvara sin flickvän när ett gäng skulle misshandla henne. Det skrevs under den bilden så här ”Så tjejer säg inte att alla killar är likadana”.
  Jag håller nog med min brorson, alla killar eller män är inte så funtade som vill slå och misshandla, ej heller unga tjejer eller kvinnor. Men dessvärre så läste jag någonstans att statistiskt sett så är det män som berövar kvinnorna friheten mest, och att det är väldigt oroande i vårt avlånga land.

  De män som sätter sig emot fysisk våld/psykisk våld mot kvinnor och barn, borde visa upp sig mera i grupp och i tidningar och så vidare. Jag tror faktiskt att de behövs i det här sammanhanget och skulle betyda väldigt mycket.
  Kramen till dig inger

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.