Men hööruuuu.. du Lennart H

 

Dra baskern över öga å knip ihop munn håla. Unerstå dä in´t å säj ve ska swällt e häl hänna opp. Si för faa..n till sä sjukvård´n flytt oppet vägen iställe, för å kast dynga åt en jänt som kämpa allt va tygla gå för å få fjällvärla sä naturlit som möjlit. Nå, för att du är en rakfram person men tänk på va du säg din armade Långrocksmodell ve cykelstyre å e lys som  ba lys iblann dit näsan räck. Å ja som tyckt du va en någorlunda bra rebell. Jo..o nu få man si va som dölj sä bakom rocken….. mummellllll.mummellll…

 

 

          – Emelinda Jakobina jakobsdotter nu är du snäll!

          – I h-vetet heller, han ä ju oförskämd kar – patraske, NI FÅR VÄL SVÄLTA IHJÄL  hor´t ja skull sätt han på diet, sä få han känn hur hä känns å swält å gå hungr´e. Å ja skriv unner på va ja säj, hänna ha du namnteckningen.

@jakobina

 

– Förlåt för jakobina Herr Lennart H, hon har sådant humör som ingen egentligen rår på, hon går rakt på. Men jag håller med henne i det hon säger fast hon behöver ju inte vara så framfusig.

Lennart H det finns ingen framtid för någon ort om det inte finns sjukvård!

För det 1:a. Grunderna för människornas överlevnad i bygderna är att det finns sjukstugor, som kan ta emot patienter med stadiga arbetshänder. Jobben kommer då åter med inflyttningar och vi får stabilare livsformer där människor kan känna sig trygga.

För det 2:dra. Du har tydligen inte klart för dig heller Lennart H att överlevnadskonstnärer har en större, starkare, stabilare pensel än din, och har vant sig med att forma vardagen som den kommer på ett strategiskt sätt som du inte ens kan måla på staffliet ditt. Det ligger i den naturliga gestalten i människan här uppe i bygderna, så dra inte sådana ordalag som du Lennart H har målat med i din artikel mot oss här uppe, det kan bli ett snopet penseldrag mot ditt eget ansikte.

@annevi

 

 

 

  

 

2 kommentarer

 1. Jerry Sellin

  Hejsan flickor.

  Jag tror banne mig att jag börjar bli lite förälskad i den där Jakobina, och hennes rättframma sätt.

  Jag hoppas ni får en riktigt lugn och trevlig helg, utan en massa struntskriverier från ”Storpåven” Lennart Holmlund.

  Kram/Jerry Åsele.

 2. Sven.

  Vi får försöka ordna en kunskaps/erfarenhetssentral likt denn
  http://www.anekdoter.se/
  så minskar behovet av den etablerade ”sjukvården”.
  På denna sentral skulla man få tipps på vad som vore lämpligt att äta mot olika åkommor, erfarenheter skulle matas in av oss själva utifrån våra egna resultat.
  Har för ny bil, måste skaffa en annan.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.