Landstingsrådet Peter Olofsson m.fl manipulerar.

 

Jag citerar en bit av vad VK har skrivit 13/2 2013 ”under presskonferensen idag (onsdag) presenterade majoriteten i landstingsfullmäktige Socialdemokraterna och miljöpartiet sitt förslag till fråga för folkomröstningen om vård i länet”

Förslaget lyder:

För att minska underskottet i landstingets budget beslutades att minska antalet vårdplatser i Dorotea från fyra till två och att ersätta den stationerande ambulansen i Åsele med en akutbil. Ska detta budgetbeslut med ovan nämnda åtgärder gälla tills vidare?” Slut citat.

 

Samtidigt i samma artikel (alltså onsdag 13/2) ställer en reporter frågan om hur de skall gå till väga, och och vi får lyssna på en bandupptagning, där Peter O uttalar sig. Peter O säger att förslaget skall vara så rakt och tydligt, så att inte den kan missuppfattas. För det andra skall den vara så rak och tydlig så att den skall följa vad folk har undertecknat och det folket i Västerbotten har skrivit under på, även säger Peter O. Citat" Vi har inga idéer, vi har följt vad folk har skrivit under på.” Citat slut.

 

Det du nu gör Peter Olofsson med ditt uttalande i VK är att manipulera och skapa SYSTEMATISKA konflikter mellan befolkningen i kommunerna emellan.  JAG SÄGER SYSTEMATISKA! Därför att som Landstingsråd och ansvarig över vår sjukvård borde du kunna läsa skriften som står KLART OCH TYDLIGT på folkinitiativets namninsamlingar. Kan du inte läsa innantill?

DÄR STÅR!

FOLKINITIATIV FÖR ETT LEVANDE VÄSTERBOTTEN – SJUKVÅRD FÖR ALLA, och där står FOLKINITIATIVETS SYFTE OCH FÖRSLAG ÄR ATT VÄSTERBOTTENS LÄN SKALL LEVA GENOM SÄKERSTÄLLANDET AV TRYGGHET OCH SERVICE, ÖKA INLANDETS TILLVÄXT OCH GE HELA LÄNET EN POSITIV UTVECKLING.

I DETTA SKULLE DET ÄVEN INNEBÄRA att Åsele fick egen ambulans och Dorotea sjukstuga fick tillbaka sin primärvårdjour och vårdplatser som tidigare. I DETTA SKULLE DET ÄVEN INNEBÄRA att sjukstugorna i de andra berörda kommunerna skulle få tillbaks sina respektive sjukstugor i det befintliga skick som vi har haft, och även en tryggare tillvaro för de landstingsanställdas situationer inom vårdarbetet.

Varför gå ut med att det handlar ENBART om Åsele och Doroteas folkomröstning? Schackdraget är osympatiskt av dig som landstingsråd och av er andra som håller denna stil.

Jag hoppas verkligen att fler av kommunernas befolkning kan se igenom ert tillvägagångsätt, annars har vi snart krig mellan Lycksele, Malå, Dorotea, Åsele, Storuman, Vilhelmina, och Sorseles befolkning med flera.

TA TILLBAKS FÖRSLAGET! DET HANDLAR OM ALLAS RÄTT TILL EN TRYGG OCH SÄKER SJUKVÅRD. Det är nämligen så att vi ALLA har skrivit under för våra respektive sjukstugor i länet.

Förresten! Jag lyssnade på bandinspelningen och skulle gå tillbaks för att lyssna igen. Men nej! Då gick det inte att få fram det som sas. Endera är det min dator som tjorvar eller också är det ni själva som har begärt att det skulle stoppas! Ja! Snart tror jag inte ett dugg på er som sitter bakom landstingsfullmäktiges dörrar. ERA ORD ÄR TVETYDIGA!

 

2 kommentarer

  1. Sven.

    Detta är ju som om den som ska ransakas i domstol ska få diktera vilka frågor som ska ställas och vilka lagrum han ska dömas efter! Hög tid att södra Lapplan bildar eget landsting.

  2. Annevi Linder och Emelinda Jakobina Jakobsdotter

    Svar till Sven. (2013-02-13 22:04)
    Hej Sven!
    Jag blir så arg, att bara för de har just nu en makt, ska de kunna uppföra sig hur som helst, och manipulera och tro att man inte skall minnas de ord som de vräkte ur sig från första början, ena gången säger de så och om några veckor eller månader är det något helt annat, försöker att hitta alla kryphål med ord för att slippa ta ansvaret över följderna, skyller på den ena och det andra. Det är rent ut sagt förjävligt att dessa människor skall kunna leka med våra liv och leverne. De sitter där och ger order till ett folk som har det nog så besvärligt i våra landsbygder. Folket tar stryk av det här på grund av en löjlig pågående process som liknar inget mera än en vuxen sandlåda där grupptrycket är den största vikten, och där ingen utav Peter Olofssons gelikar kan säga att de har gjort fel och kränkt folket med sina uttalanden. De gräver sina egna gropar anser jag.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.