Landstingsfullmäktige! Sluta ge falska besked

.

Ni ljuger så det rycker ur munnen på er!

Nu har Landstingsfullmäktige den 28/2 gått ut med ett pressmedelande om en ytterligare enad fråga som vi skall ta ställning till när det gäller vård indragningarna i september.( Det är en debatt i P4 mellan Peter Olofsson och Niklas Sandström)Den fråga som de nu verkar ha enats om säger så här.  Citat: Som en del i att nå balans i ekonomin beslutade Västerbottens läns landsting 2011 att minska antalet vårdplatser i Dorotea och att ersätta den stationerade ambulansen i Åsele med en akutbil citat slut. HALV LÖGN! Säger jag, det var inte bara i Dorotea och Åsele detta skedde, så blev det också i Malå och Sorsele med flera kommuner, varför finns inte de i ert uttalande?  

Sedan i denna fråga skriver ni. Jag citerar åter igen vad ni också säger att det skall stå i frågan: Vill du ge Västerbottens läns landsting i uppdrag att utforma ett åtgärdspaket för hela länet som innebär att Dorotea får vårdplatser och läkarjourkedja som 2011 och att Åsele får en stationerad ambulans citat slut. NEJ säger jag! Jag vill inte ge er det uppdraget. Därför denna folkomröstning handlar om hela Västerbottens läns sjukvårdsindragningar, och den gången ni i fullmäktige får ett ja till det uppdraget så kommer det att bli fler indragningar men på andra ställen inom vården. Och Dorotea och Åsele blir syndabocken i det hela, Sorsele och Malå blir också blickpunkten i detta genom att vi inte har höjt våra röster likvärdigt som Doroteockupationen. Omedvetet, eller i en medveten strategi kommer du Peter Olofsson och Niklas Sandstöm och Mari Grip att SKAPA OSÄMJA MELLAN KOMMUNERNA!

 

 Ni har inom Landstinget på dessa månader förorsakat flera incidenter där folk har fått känna sig kränkta i olika situationer vad det gäller vården av olika slag. Gå tillbaks istället be om ursäkt och ge oss ALLA tillbaks det vi hade till att börja med 2011, innan ni besökte kommunerna för första gången för ett år sedan.  Där ni då deklarerade om era tilltaganden och lovade att allt skulle bli så bra. Vad hände?

 

Sedan deklarerar Peter Olofsson i denna intervju att, citat: Åtgärdspaketet berör ekonomin i hela länet och specifikt är det åtgärderna i Dorotea och Åsele som är föremål för en omprövning i folkomröstningen. Lögn åter igen! Det går ju bara att gå tillbaks till Folkinitiativets folkomröstnings blankett. (Se bilden).

Sedan säger Peter O i intervjun att det skall omplaceras pengar och att det är det, det handlar om, och de pengarna skall omfördelas från andra delar av länet. Då ställer jag frågan. Skall de ta ännu mera från andra vårdinrättningar?

Niklas Sandström uttalade sig, genom att säga. Citat: Det känns viktigt för demokratin och den fortsatta processen kring folkomröstningsfrågan att det gick att nå en kompromiss kring frågeformuleringen och valdagen. Nu kan den fortsatta debatten fokuseras på själva sakfrågorna slut citat. Det enda som var bra i detta tycker jag, var röstdagen i september månad.

Och vad står åtgärdspaketen utav och sakfrågorna? Är det att vi i de berörda kommunerna skall komma med förslag hur vi vill ha vården ELLER? Det skulle landstingsfullmäktige istället ha kommit med när de åkte runt för ett år sedan i kommunerna.

VI VILL HA TILLBAKS SOM DET VAR   KUNNA BYGGA UPP FÖR VÅR FRAMTID I VÅRA KOMMUNER MED EN FULLGOD SJUKVÅRD OCH SERVICE. SKA DET VARA SÅ SVÅRT FÖR ER ATT FÖRSTÅ?

En sak till.

Ni i media släpper in Landstinget och låter de ge långa förklaringar om denna sjukvårdsindragning, och de får hur mycket utrymme som helst att deklarera deras synpunkter på, som i sin tur inte stämmer ibland med vad de har sagt tidigare. Ibland läser man hela sidor hur de tycker det skall vara. Senast i dag i VK så läser jag en hel sida om Peters uttalanden, om Maria Grips tyckande och Niklas Sanströms påstående om åtgärdspaketet. Radio Västerbotten tar heller ingen hänsyn, kan säga det gör inte Västerbottens nytt heller. Det här är VI I VÄSTERBOTTENS KOMMUNER SOM BEHÖVER KOMMA FRAM OCH INTE LANDSTINGET! PÅ VILKEN SIDA STÅR EGENTLIGEN MEDIA?

JAG EFTERLYSER EN TIMMES DEBATT MELLAN PETER OLOFSSON, NIKLAS SANDSTRÖM, MARIA GRIP OCH DE KOMMUNER (OBSERVERA KOMMUNER)SOM HAR BLIVIT FRÅNTAGNA SIN TRYGGA SJUKVÅRD, OCH DET SKALL PÅ DEN TIMMEN ENBART HANDLA OM SJUKVÅRDSINDRAGNINGARNA I LÄNET OCH DEN FRÅGAN SOM GÄLLER FÖR OMRÖSTNINGEN.  Det är faktiskt inte Landstinget som har gjort denna namninsamling det är FOLKET I VÄSTERBOTTENS LÄN OCH DÄR INKLUDERAS ÅSELE OCH DOROTEA. OM INGET ANNAT SKULLE DET HA STÅTT PÅ FOLKINITIATIVETS NAMNINSAMLINGSPAPPERET ENBART DOROTEA OCH ÅSELE. (SE BILD).

Nä nu är jag så förb.. att jag orkar inte ens tänka på landstingets lek längre. Skall säga att i går kväll läste jag om detta på facebook och klockan var runt 11, kunde knappt sova och i morse var jag fortfarande förb.. och lessen besviken hur de beter sig på landstinget mot oss västerbottningar och medan i dessa tankar hade jag vänt avigsidan på min klänning utåt när jag skulle klä mig, och lyckades ha  en stickad socka i ena handen den andra på foten när jag kom ut ur sovrummet. Det också har landstinget förosakat. 

Bäst att skriva under

Med icke varma hälsningar

Annevi Linder

 

 

 

 

 

4 kommentarer

 1. Sven.

  Heja Annevi!
  Jag har tidigare liknat företelsen med ”den som ska dömmas ska få bestämma vilken lag, och vilka frågor som får ställas”! Landstingsstyrelsen ska inte röra i den fråga som ska ställas till väljarna, den ska bestämmas av de som vill ha en rättelse.

 2. Carin

  Dorotea skriver: vi fick som vi ville!
  Jag förstår dom. När jag läser vad vi ska rösta om ”åtgärdspaket för hela länet som innebär att Dorotea får vårdplatser och läkarjourkedja som 2011 och att Åsele får en stationerad ambulans.”

  Inte ”åtgärdspaket för hela länet som BLAND ANNAT innebär att” så undrar jag – vad ingår mer i ”åtgärdspaketet” än Åsele och Dorotea?

  Och en förklaring till vad ”bland annat” innebar.

  Som jag tolkar det, och med all säkerhet PO och hans gäng kommer att göra efter folkomröstningen om det blir ”ja”, då får nog i bästa fall Åsele och Dorotea tillbaka som 2011. Mycket bra för dom i så fall!

  För återställer S och MP vad folkomröstningen kanske kommer att säga ja till, så kan ju ingen klaga över om endast Åseles och Doroteas önskningar blir tillgodosedda. De, S o MP, kommer i bästa fall att tolka ”åtgärdspaket för hela länet som innebär att” Åseles och Doroteas önskningar blir tillgodosedda.

  Vi i andra kommuner får väl skylla oss själva att vi inte riktigt förstod vad det var vi skrev under på. Hoppas att det här med ”åtgärdspaket för hela länet som innebär att Dorotea får vårdplatser och läkarjourkedja som 2011 och att Åsele får en stationerad ambulans” blir tydliggjort av politikerna! Och att det innan folkomröstningen, som nu sägs, innehåller mera än Åsele och Dorotea och att exempelvis vid ”ja” akutvårdsplatser, som nu försvunnit, kommer att återställas i Sorsele.

 3. Annevi Linder och Emelinda Jakobina Jakobsdotter

  Svar till Sven. (2013-02-28 20:36)
  Tack Sven!
  Precis som du skriver. Det är vi berörda kommuner som skall bestämma hur den frågan skall ställas och inte landstingsstyrelsen.De är DE själva som har gjort att denna situation har uppstått och inte vi.Varken Dorotea, Åsele, Sorsele, Malå och resten skall behöva känna skuld på olika sätt för att Landstinget valde att dra in på sjukvården i våra bygder. Nu bygger VLL också upp en missunnsamhet och ordväxlingar som inte är bra mellan kommunerna. Det är ett elakt spel på schackbrädan, och det enbart för att rädda sitt eget skinn.

 4. Annevi Linder och Emelinda Jakobina Jakobsdotter

  Svar till Carin (2013-02-28 21:39)
  Hej Carin!
  På din första spalt.
  Det gör jag med, och det har jag skrivit i VK-tidningen ”Ordet fritt” för någon vecka sen.

  Spalt 4
  Det är Dorotea och Åsele berättigad till.

  Spalt 5
  Precis! Åseles och Doroteas önskningar tycker jag som du har skrivit att de skall tillgodoses.

  Spalt 6
  Uttryckligen så än en gång stod det på Folkinitiativets papper ”Folkinitiativ för ett levande Västerbottens län – Sjukvård för alla. Fortfarande står det att syftet och förslag är att Västerbottens län skall leva, genom säkerställande av trygghet och service. Öka inlandets tillväxt och ge hela länet en positiv utveckling.
  Att VLL går ut med en Fråga” Vill du ge VLL i uppdrag att utforma ett åtgärdspaket för hela länet som innebär att Dorotea får vårdplatser och Åsele får en stationerad ambulans, tar jag även som att hela länet enbart då vill att Åsele och Dorotea skall få tillbaks sitt. Det är inte vad folkinitiativ papperen på namninsamlingarna handlade om. Ett exempel av mycket annat som jag tycker är fel i det här.
  Jag tror inte ett dugg på något förrän VLL går ut med en rättvisare belysning och fråga, vad det gäller sjukvårdsindragningarna i de berörda kommunerna. Dessutom så är det vi ALLA som skall formulera frågan och inte tvärt om. Mest rättvist är att Dorotea kan ta fram den och att några representanter från kommunerna kan vara med, lämnas sedan till landstinget.
  Tack för kommentaren och tack för i kväll, nu är jag tvungen att åtminstone se till att jag får på mig pyjamasen rätt, fast mina tankar går till utspelet som VLL har fastställt. Det skulle inte förundra mig alls om jag i morgon bitti vaknar med pyjamaströjan på benen och byxorna har jag dragit över mina armar. God natt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.