Sorsele regering ge Er!

 

Förra veckan stannade jag upp vid en anslagstavla, där möttes jag av ett A4-ark där det stod så här. Som vanligt då CITAT:

BESPARINGSFÖRSLAG I SORSELE KOMMUN

Det senaste som framkommit innebär nedläggningar av Solhemskök + de två avd som finns där.

Informationsmöten på Folkets hus

21/5 KL 16.30 – 18.00

22/5 KL 18.30 – 20.00

Beslutet skall fattas redan den 11/6

CITAT SLUT.

Och jag tänkte mig dit för att höra era argument, och det var fler som tänkt sig gå in och lyssna och hade med sig många frågetecken. MEN VAD HÄNDE! De blev stoppade vid Folkets hus dörren och fick inte komma in, de fick vända hemåt igen med frågan obesvarad. VARFÖR GÅR NI UT MED DETTA PÅ ANSLAGSTAVLORNA OCH AFFÄRERNA OM INTE VI SOM BOR OCH VERKAR HÄR SKULLE VARA MED? De fick också gå hem med ett helt oacceptabelt svar. DET SOM STÅR PÅ ANSLAGSTAVLORNA HAR VI INGET MED ATT GÖRA. VAAAAAA……. Anser jag

Nu vill jag ställa frågan! Kan ni ge oss en förklaring och en ordentlig sådan, varför ni bemötte folket så där? Har ni alldeles blivit ”tossiga” på kommunkontoret och facket. Många var arga när de fick vända om. Kan ni inte tala i klarspråk längre. Eller har detta beslut klubbats alla redan, precis som det hände för över 1 år sedan när det gällde sjukvårdsindragningarna här i kommunen.

Får ni behandla oss skattebetalare hur ni vill?  Även om det skulle vara en privatperson som har satt upp denna information, så finns där väl en etik som säger att det ligger på ert ansvar att förklara varför detta hände. Och nu när jag liksom är igång så ifrågasätter jag som vanligt då. Hur i h – vetet kan ni lägga ned Solhemköket och två avdelningar på grund av vad jag hört att lokalerna är nötta, eller att det skulle vara för att de är kostsamma?

Först och främst så står ni i tidningen och skryter om att vi här i kommunen är en eko – kommun. Är vi det frågar jag er? När maten nu skall tas från ett annat håll så kan jag också undra från vilket håll då? Maten blir då paketerad i vad för kärl då? Sedan blir den infryst och fraktas, i hur många timmar då? Värms upp igen för att avnjutas vid destinationen. ÄR DET EKO KOMMUN? Får man göra så här? Är ni överens med hälsovårdsnämnden? Annars så skall det ju vara väldigt noga med hur maten hanteras exempelvis på affärer.

När det gäller att flytta från Solhem avdelningarna och bygga ut på backen, så kan då åtminstone jag undra vad som är billigast för kommunen och mest skonsamt för gamlingar. Vi vet väl alla att flytta gamlingar kan göra de förvirrad, de har försökt att acceptera ett sådant hem för länge sedan och nu skall de i den åldern de är i acceptera ytterligare förflyttningar.  Sedan! Blir det billigare att bygga ut på backen, jag kan då inte tänka mig den tanken. Varför rustar ni inte upp det nuvarande Solhem?

För att slå ett slag för biblioteket! Vad håller ni på med där uppe på kommunal kontoret? Enligt vad jag har hört skall det bli ett, hette det lärocenter. Tänker ni slå igen kulturen som finnes där, kasta bort alla böcker och restaurera till något helt annat. GÖMMA OCH FÅ OSS ATT GLÖMMA BIBLIOTEKET. Här vet vi väl också att det är bra att barn och även ungdomar och vuxna behöver LÄSA VANLIGA böcker. Det här är fasen i mig inte sant det jag fått höra i bygden.

CAISA ABRAMSSON! Det är din plikt som kommunalråd här i Sorsele att informera mera med enkla och raka ärliga ord, istället för att vi skall behöva få höra saker per mun mot mun metoden, av vad som händer och sker inom kommunalkontoret väggar. Våga inte hänvisa mig till er hemsida, utan nu ger du oss ordentliga svar på.

1.       Sjukvårdsindragningarnas verkan.

2.       Nedläggningarna av Solhemköket

3.       Förflyttningarna av 2 avdelningar på Solhem

4.       Om utbyggnaden uppe på backen

5.       Och om bibliotekets verksamheter framöver

Är det inte dags nu med ett stormöte! DÄR ALLA SKALL VARA VÄLKOMNA SOM BOR OCH VERKAR I SORSELE KOMMUN?

Som vanligt då så är det väl bäst jag skriver under

Hälsningar

Annevi Linder

 

 

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.