Anders Ågren (M) skriver i sitt bloggande.

”Mobbing på nätet skall med kraft bekämpas”

Självklart har han rätt! Självklart skall den som blir mobbad få hjälp och stöd. Men löser ni problemet enbart med Webakuten?

Det rätta borde vara tycker jag, att försöka söka upp den som mobbar. För mig är det den som mobbar som mest behöver hjälp. Jag kan inte tro att den som mobbar ringer till ”Webakuten” och talar om hur han har uppfört sig elakt mot andra, det skulle vara i så fall att de inom sig börjar må så dåligt och börjar upptäcka hur illa han eller hon har gjort andra och ta sitt lilla ansvar i det hela. Och förresten brukar det inte vara så också att den som har blivit mobbad måste tillslut flytta, och från klassrummet gå, fast det egentligen skulle vara tvärt om.

Detta förekommer ju som vi alla vet också i den så kallade vuxenvärlden, män som kvinnor blir kränkta på många och olika sätt. En kan ju fråga om inte ”webakuten” skulle istället heta ”Världsakuten”, dit alla vi människor fick ringa när inte vi har blivit behandlade med respekt eller när någon har tagit bort vårt människovärde.

@annevi

 

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.