Jan Björklund, utbildningsminister

” En utredning om ordning och reda i skolan” Så vill Jan Björklund ha det.

 

På vilket sätt skall Jan Björklund kunna få ordning och reda på elever som har svårt att läsa och som har svårt att räkna mattematik, och som har svårt att få betygen godkända i högstadiet eller gymnasiet? Det får utredningen visa säger säkert Jan Björklund. Javisst ett enkelt svar och ett enkelt sätt att slippa ta ett ansvar som politiker. Jan Björklunds sätt att föra skolpolitiken tycker jag är i ett skeende av att vilja skilja på barn med svårigheter i skolan och de elever som inte behöver anstränga sig mycket i olika ämnen. Inte undra på att det blir sämre och sämre hos eleverna och bråkigare i klasserna. Går det att tänka längre än så undrar jag?

Sedan funderar jag också på detta med att psalmerna togs bort från skolavslutningarna, psalmer som vi har haft i flera generationer och som har varit en tradition i folkhemmen. Nu skall de åter igen få uppstå efter ca 1- år men med vissa reservationer till vilka psalmer som ska få sjungas. Jag tycker att detta är översitteri av folkvalda politiker. Vem har makten att säga att vi inte får sjunga psalmer som vi vill ha på våra skolavslutningar. I jämförelse så skulle det kunna låta så här också. Inga julgranar får förekomma på offentliga platser ej heller adventsljusstakar. Det här var idioti att ta bort psalmerna och är det fortfarande tycker jag, och ett sätt att visa upp sin politiska maktställning. Jag tycker heller inte att det hör till politik vad vi sjunger eller inte.

Annevi

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.