Qwinnodagen i dag.

Ja! idag är hä qwinnodagen åh vi ha såge ven, åh vi ha klyve för åh få opp en värmebrasa. Ja in´t är hä för karana vi elda. Näppeligen! Hä ä för qwinnfolka över hela jolha,

Ge förstå ve råka läsa en litt´n snutt ifrån bibla hänna på möran åh där sto hä att Eva lura Adam åh bit båle äpple, sä hä verka va därför hä si ut som hä gör här i värla ve krig å elände. Jaha tänkt ja! Vi qwinnfolka ska då då tamme F… få sona hele live ända från början utå begynnelsen å karana dem ska åk på na bananskala.  Nä opp te kamp qwinnen för bättre jämmställdhet både ut på jobbe å i hemme. Herre gu.. In´t hadd Eva behövd ge Adam nå äpple, för ha han vure hungre sä ha han nå utan å fråg täje äpple ändå. Sä hä ä sänna… Jämnställdhet´n ä in´grann åh ja unner vem som börje å skriv förste ol´a i bibla?

emma klar 2

 

Bäst å skriv unner, för nu ha ja väl ret´e mång göbbtyva.

Med hälsninga från gammkärring´a

@jakobina

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.