Brevet till Jimmy Åkesson Sverigedemokraten (SD)

Som alla politiska partier har, så har även ni inom Sverigedemokraterna drömmar och mål, vars målen ni vill förverkliga. Men när jag läser er ideologi får jag ståpäls  för era önskningar! Sverige skulle bli ett rent vackert, och fridfullt paradis om ni nu skall stå upp för varje ord varje kommatecken i era skrifters mallar. I ärlighetens namn! Om du Jimmy Åkesson (SD) skulle bli statsminister, skulle du då kunna förverkliga er ideologiska karta till punkt och pricka ? Det tror inte jag ett dugg på, om du nu skulle våga svara ja på den frågan.

Ni ger löften om guld och gröna skogar för oss på landsbygderna och ett ”rent” Sverige i hela landet. Men var ska ni hitta den gömman? Ännu har då inte jag sett att någon av de andra politiska ideologierna som finns att de har hittat precis rätt i det de tycker skall finnas, så jag tror att ni heller inte kommer att finna den.

Här i världen är det skolandet som gäller åtminstone för mig, både i tanken och i själen, här tror jag att vi ska vi lära oss av våra misstag och att omvärdera våra tankar i livets alla ljusa och mörka vrår och skrymslen, väga på vågen vad som är rätt och fel och kanske om vi har tur får erfarenhet av det.

Kan du väga på vågen vad som är rätt och vad som är fel, ja menar riktigt ordentligt? Har du fått all den kunskap och erfarenhet du behöver för att  vilja stänga gränser för människor som är i nöd, bara som ett exempel? Det frågar jag dig Jimmy Åkesson (SD). Jag skulle ha väldigt dåligt samvete om jag var med i ett parti  som vägrade ge människor hjälp i nöd, för någonstans inom mig så vill åtminstone jag (som en väninna till mig sa för några år sedan) försöka leva så jag vågar dö, när den dagen kommer.

Bråk strider och hat på gatorna finns överallt, vi behöver bara se oss omkring och  finns det ett helvete som bibeln vill säga oss Jimmy, så är det här på jorden. Ingen inte ens politiker som också är människor och inte övermänniskor, kan råda eller styra och ställa över ondskans framfart, det tror då jag. Politiker som vill väl kan kanske häva  framstormningen ett litet tag, men de kan inte stoppa proceduren.

Men om du nu säger att du kan och har erfarenheten som du behöver för detta, då undrar jag. Har du då någon gång i ditt liv tagit till flykten från krig och strider med barnen i dina armar, så du vet hur det känns? För har du gjort det så borde du då veta också hur skräcken, rädslan kommer krypandes och hur det känns, och då vet du också att du gör allt för att  försöka fly till ett annat land där trygghet finns om så du bara kan, kan inte tänka mig att du skulle vilja stanna kvar i ett krigshärjat land, för vi människor tar till alla medel för vår överlevnad och som jag har fattat det, rätta mig om jag har fel så finnes flyktegenskapen djupt rotad i våra sinnen, om du har upplevt detta då tror jag du skulle kanske tänka annars och öppna fler gränser. Jag är tacksam att jag och vi här i Sverige har ännu så länge inte behövt leva med krig och bomber över våra huvuden, i den bemärkelsen har vi som lever här fått sova lugnt och inte vara rädd för det.

Krig och bråk har alltid funnits och kommer säkert att fortsätta, men inom mig så har även jag en dröm. Jag önskar att denna generation som kommer efter mig, vill  försöka ännu mer att förstå, se mer, och att de väger på vågen för en mer humanare värld mer människovänligare, och att de kämpar för en tro att vi inte är något bättre än en mörkhyad människa eller någon annan. Vi är alla lika!

Det som jag tror skiljer oss människor åt vare sig vi är ljus eller mörk är var och ens personlighet den som bildar endera det goda eller det onda, som endast vi allena måste ta ansvar över. Vi har två axlar på kroppen Jimmy, en är god en är ond och mitt i mellan finns den så kallade egoismen, våra trauman våra sorger vår ilska över olika orättvisor, rädslor men också glädjen och lyckan, där sitter en stor blandning av allt i var människa, och då är frågan hur använder vi den blandningen för att förhindra de negativa energierna att poppa upp och förgöra och förstöra, och störa andra medmänniskor. Vilken axel vill vi mata? Den onda eller den goda? (Det finns en indiansk berättelse om den goda och den onda vargen som finnes i var människa, den berättelsen blev jag väldigt berörd utav, sök den och läs den) Skillnaden! jag har istället skrivit axlar tyckte det kändes bättre för mig, för alla har vi livets ryggsäck att bära bakom ryggen och som i ett svenskt ordspråk ” Alla har vi våra ok att bära.”

Dessutom har vi bara till låns vår jord ingen äger den fast vi det tror, och ingen i mitt tycke har rättighet att förstöra, förgöra eller sätta gränser för vart vi vill leva eller bo.  Detta är mina åsikter.

Med Hälsningar från mig

Annevi Linder

 

 

 

 

 

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.