Formgivare – Lena Bergström

Jonas LindströmHotto. Kaffe/the

Först ut i min serie om formgivare med norrländskt ursprung är textil- och glasformgivaren Lena Bergström. Lena Bergström har sina rötter i Umeå. Hon läste på Konstfack i Stockholm och kom till Orrefors för att delta i ett projektarbete. Hon fastnade för glasets uttryck och hon har arbetat för Orrefors sedan 1994. Hon har fått utmärkelsen Utmärkt Svensk Form för sex glaskollektioner, bl a för omtyckta Squeeze och Puck. Hennes design kännetecknas av en mjuk och grafisk form. Lena har även formgivit produkter för bland annat Design House Stockholm.

Årets nyheter från Orrefors, formgivna av Lena, är läckra glas i serien Hotto och fina ljuslyktan Delight. Bilden ovan visar det fina kaffe/theglaset från Hotto-serien. Det finns även ett fint latteglas. Först ut i Hotto-serien var ett litet glögg/espressoglas. Min man fick ett antal sådana glas i julklapp av företaget där han arbetar. De är så vackra och passar dessutom bra till desserter!

www.orrefors.se

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.