Pentik

Pentik

I Umeå ligger en av Sveriges fyra Pentik-butiker. Pentik grundades 1971 i norra Finland. Anu Pentik tillverkade keramik- och skinnprodukter i hemmet. Tre år senare öppnade Pentik världens nordligaste keramikfabrik. Den första butiken invigdes 1976 i Helsingfors. Pentik säljer bl a keramik, glas, textilier och inredningsartiklar. Det finns så mycket vackert i deras sortiment – letar du en present, så lär du hitta en där!

Jag fick ett presentkort av mina systrar när jag fyllde år. I veckan tittade jag in på Pentik och köpte ett vackert fat, dekorerat med ett ljuvligt blommigt mönster. Min bästa vän, som var med mig, frågade vad jag ska ha det till! En klok fråga, i och för sig! Vad menar du, det är ju vackert, sa jag. Slutsats; jag är en äkta inredningsnörd! 🙂 En stolt sådan!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.