Stringhyllan

Petra Svensson

Snygga Stringhyllan är ständigt aktuell. På Strings hemsidan – ja, hyllan har faktiskt en egen hemsida – finns en slogan; ’Modern since 1949’. God design håller, så är det ju, och Stringhyllan är ett bra bevis på det!

Stringhyllan formgavs av Nisse och Kajsa Strinning 1949. Det började med ett diskställ och slutade med ett helt hyllsystem! Paret deltog 1950 i en tävling om ett nytt bokhyllesystem och vann. Deras idé bestod av en ställning i plastad ståltråd och hyllplan i trä. Stringhyllan blev en omedelbar succé och är idag en av våra svenska designklassiker. Stringhyllan finns nytillverkad, men går förstås att hitta på Blocket, Tradera eller på auktion, om man har tur.

I mitt hem saknas det en Stringhylla – ja, det känns faktiskt så… När vi gör om sonens rum till hösten får det nog flytta in en Stringhyllla där. En röd!

I Umeå säljs Stringhyllan på Hyllcenter. Hyllan säljs även på en mängd olika nätbutiker.

www.string.se
www.hyllcenter.nu

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.