Utställningstips

Curt Ekblom

Om ni har en Stockholmsresa inplanerad, så passa på och gör en utflykt till Waldermarsudde. Ända fram till 28 september pågår en utställning som visar formgivaren Signe Persson-Melins produkter. Temat för utställningen är tradition och förnyelse.

Signe Persson-Melin är född 1925 och har varit verksam som keramiker och formgivare i mer än fem decennier! Hon har haft uppdrag för bland annat Boda Nova, Höganäs, Kosta Boda och Rörstrand. 1985 blev hon Sveriges första professor i formgivning (vid institutionen för keramik och glas).

Under våren har Signe Persson-Melin formgivit växtkärlet Gråsippa för Byarums Bruk. Krukan är gjuten i aluminium, går att måla i valfri färg och finns i tre olika storlekar. Hon har dessutom fått utmärkelsen Elle Deco International Design Award av Elle Interiör för årets servis, Umbra. Den är formgiven för Design House Stockholm. Jag är imponerad!

www.scandinaviandesign.com/signeperssonmelin/
www.byarumsbruk.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.