Umbra

Design House Stockholm

Igår köpte jag senaste numret av tidningen Drömhem & trädgård. Till min förtjusning – ja, så kände jag faktiskt – finns det en lång artikel om Signe Persson-Melin i det numret. Hon berättar själv om sin formgivning och det visas flera fina bilder. Så vill du veta mer om Signe Persson-Melin och några av alla de produkter som hon har formgivit genom åren, rekommenderar jag den artikeln.

Bilden ovan visar några av delarna i servisen Umbra, som jag nämnde i mitt förra inlägg. Umbra finns i svart eller vitt glaserat stengods. Servisen är formgiven för Design House Stockholm. Den kom ut på marknaden hösten 2007 och fick alltså pris som det årets svenska servis av Elle interiör (se länk nedan). Jag blir mer och mer imponerad av denna nu 82-åriga formgivare, som fortfarande arbetar 4 timmar om dagen! Men det är väl som hon själv säger; – Ingen konstnär blir pensionär. Aldrig någonsin.

www.designhousestockholm.se
www.elleinteriör.se/?id=20826

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.