En lila vår?

Kjells markiser

Lila är en färg som står för andlighet, klarhet, kraft, lyx och välstånd. Den sägs ge ett inre lugn och kan verka smärtstillande. Lila sägs även ge bättre sömn, bättre självkänsla och kan göra dig modigare. Lila kombinerar stabiliteten i blått och energin i rött. Som jag har skrivit förut, så tycker jag att det är intressant med färgers påverkan. Jag tänker förstås mycket färg när jag inreder.

Forskare säger dock att färgernas påverkan är individuell. Att gult tillför värme åt ett rum som ligger i norr och att rött kan pigga upp och ge energi är bara två exempel som känns ganska självklara. När du inreder hemma – känn efter vilka färger just du mår bra av. Ofta dras man till vissa färger. Olika beroende på årstid. Nu är vi många som vill ha grönt och gult. Längtan efter vår och sommar, månne? Högst troligt!

I bilden ovan så är basen vit med lila accenter. Resultatet är vackert och känns harmoniskt. Kombinationen av allt ljus och de milda lila nyanserna, tillsammans med ekgolvet, som tillför värme, är mycket lyckad. En golvlampa bredvid fåtöljen – och gärna ett litet bord – så kan man sitta och mysa med en bok och en kopp te även kvällstid. ♥

www.kjellsmarkiser.no

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.