”Peters stol och bord”

Jättefina är de, Hans J. Wegners barnstol och barnbord i obehandlat trä. Hans J. Wegner ritade barnmöbeln då hans vän och kollega Borge Mogensen blev pappa. Sonen fick namnet Peter, så stolen heter förstås ”Peters stol” och bordet ”Peters bord”. De köps separat. Stolen består av fyra delar, som man kan sätta ihop utan verktyg.

Nu är inte de här möblerna direkt gratis – de kostar en hel del. Har man tur kan man hitta dem i någon antikaffär, på Blocket eller kanske Lauritz.com. Min son har använt en liten stol, i vardagsrummet, som min mans morfars kompis (hängde ni med?) snickrade till min man för en massa år sedan. Stadig och rejäl. Ett hantverk.

Igår sålde vi min sons barnmöbel; ett bord och två stolar i blått, som vi köpte på IKEA för några år sedan. Den gruppen blev inte så långvarig i sortimentet. Konstigt, tycker jag, då den är superfin och stadig. Kanske var den för dyr? Den kostade lite mer än ”vanligt” på IKEA, har jag för mig. Hur som helst, min son har använt den flitigt och nu har den flyttat in hos en liten tjej. Jag hoppas att hon ska trivas med sin nya sittgrupp! Visst är det härligt att möbler kan flytta vidare? Y

Bild från Design Center Shop.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.