Första advent

Första advent. Här har stämningen infunnits sig. Den infann sig redan i morse, då jag vaknade och tittade ut över vårt frostvita grannskap. Äntligen några minusgrader! Ännu mer stämning blev det nere på stan; skyltsöndag med glögg och pepparkaka (sonen sålde). Lyssnade på Umeås studentkör, som bl a sjöng Jul, jul strålande jul och Jingle bells. Och köpte en stor fin krans, som några barn hade bundit. Nu pryder den vår svarta spiskåpa. Jag har fikat varm choklad, lussebullar och pepparkakor med min man. En mysig dag.

Bilden visar en del av vårt ena köksfönster. Där hänger en stjärna (utan belysning). På fönsterbrädan står en stor adventsljusstake (ett halva priset-fynd från förra året) och krukor med hyacinter och amaryllis. Y

Foto: Annika Persson.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.