Lantkök i lägenhet

Man behöver inte äga ett sekelskifteshus med spröjsade fönster för att ha ett eget lantkök. Ett lantkök kan bli jättefint i en lägenhet. Två bra exempel kommer här. Det första köket har handgjorda luckor och en gammaldags blandare. Andra detaljer som bidrar till känslan; de klassiska handtagen, det liggande kaklet, trasmattan och brädgolvet. Och så snyggt med spis och fläkt i svart.

Även det andra köket har vita luckor. Handtag av porslin. Ett vitmålat brädgolv. Andra detaljer; en diskho i porslin, blandare i äldre stil (väggmonterad), hyllor med konsoler och vitmålad panel. En gammal våg, kaffekvarn och en inramad skolplansch förstärker den lantliga känslan i köket. Båda köken har högt i tak och skåpluckor upp till tak. Snyggt. Y
 
Bilder från Stadshem (fotograf Jonas Berg, www.jonasberg.se) och Alvhem.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.