UPPGÅNG OCH FALL I POLITIKEN

För att man ska förstå det hela måste jag börja från början . Min förhoppning är dessutom att jag kan inspirera någon annan tyst människa till att förstå att dom inte är helt omöjliga i något avseende.

                               I min barndom uppfostrades jag att vara tyst . Jäntor lägger sig inte i!! (Men det har jag tagit igen ordentligt sen ,vilket kommer att visa sig ) .  Jag flyttade till Herrljunga . Jobbade på en syfabrik som efter några år gick i konkurs och vi som jobbade där skulle bli helt utan löner och semesterersättningar . ( DÅ vaknade min inneboende ilska ) . Som en parentes måste jag berätta  hur det kändes som " invandrare , trots att jag var Svenska ,dvs Norrländska . ( När jag råkade säga något tystnade alla symaskiner , och alla lyssnade på min dialekt ) . Jag förstår hur invandrare känner sig !!

     Alltnog , ägaren till syfabriken försvann med den eventuella vinsten och jag då som oförmodat fick mål i munnen och ordnade så att de kvarvarande sömmerskorna fick både hjälp av facket och tidigare uppdragsgivare med sömnad och kunde fortsätta jobbet .Själv stod jag i begrepp att flytta till Lidköping och gifta mig , vilket jag snart gjorde .

                        Forts . följer .

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.