Välgörenhet

Välgörenhet är berikande läser jag i en tidning i dag…. Berikandet avser då utövaren av välgörenheten . Hur mottagaren känner det framgår inte av artikeln . Den omskrivna välgörenheten sker i ett Afrikanskt land och visar på en bild svarta barn som får möjlighet att gå i skola .

                                       Jag får för mig att den sortens välgörenhet är till för att på nåt sätt sysselsätta rika västlänningar . Hur roligt är det för människor att vara beroende av nådegåvor av det slaget !?      Varför får barnen inte obligatorisk skolgång bekostad av det egna landet . Förmodligen beroende på utsugning av landets resurser på ett eller annat sätt .        Det skrivs också om att man kan hitta tips på olika välgörenhetsprojekt !           Här vill jag skrika och sparka i väggarna !!!!!!

                                   Man behöver förresten inte åka till Afrika för att stilla sitt behov på välgörenhet . Det räcker att gå ut på gatorna i Stockholm och Göteborg så finns det människor som ropar på hjälp !  Hemlösa , utförsäkrade från de trygghetsnormer som vi tidigare hade . Och det blir tyvärr fler och fler . Men det är nog inte lika roligt att se nöden i vitögat .

                                  Att det blivit så i vårt land är ju förstås ingen tillfällighet . Eftersom man bara i första hand ska tänka på sig själv och strunta i andra och först och främst tävla om skattesänkningar , är det inte annat att vänta !

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.