Jag hade en Farmor…..

   som ofta svängde sig med ordspråk av olika slag , "morgonstund har guld i mund " . Det jag minst tyckte om och gör än i dag .  Måste förövrigt nämna att hon åt kvicksilver .

                                             Hur ofta och mycket varje gång har jag av naturliga skäl svårt att bedöma så här i efterhand . Folk har svårt att tro mig när jag berättar detta , men lyckligtvis har jag syskon som är äldre än mig , som kan verifiera sanningshalten . Nu vill jag absolut inte rekommendera någon att börja äta kvicksilver , men jag kan inte låta bli att tala om att hon blev över nittio år !!

                      Ett annat av hennes favoritordspråk var " Den fåfäng går lär mycket ont ". Det riktades nog i första hand mot mina bröder som ju var äldre . Vilket är en tröst för mig .

                            Fortfarande är det ju så att arbete ses som en dygd. Inte minst av den sittande regeringen som tycker att även sjuka människor ska arbeta . Kanske är det ordspråket deras rättesnöre . Att det finns olika grad av jobb är något som de styrande tyks ha svårt att förstå . Undrar vad min farmor hade ansett om detta att sitta stirrande och tryckande på en dator . Det hade nog resulterat i nåt mer ordspråk !!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.