Hemma igen…….

   efter en vecka på Kreta  . En vistelse med dotter , barnbarn , och barnbarns kompis . Vi hade mycket roligt och fint väder , och vänliga Kretaneser eller vad dom nu kan kallas . Vi hann även hem innan åskmolnet från Island började bli omtalat .

                            Intrycken från Kreta är annars  noterbara på den positiva sidan . Inget skrika och sparka i väggarna för det . Tycker egentligen att dom är mycket förståndigare än vi i Sverige . Där ser man stora burkar på hustaken och plattor med solceller som tar tillvara på naturtillgångarna på helt annat sätt än vi högfärdiga Svenskar kan göra . Inga fula burkar på taken här inte .

                     Ingen storvulen flygplats som  en Svensk stad av Chanias storlek ( 70 000 inv ) absolut inte skulle finna sig i . Här är våra så kallade " resecentrum "  för busstrafik mycket flottare , men det fungerade bra även på Chanias flygplats .

                       Som sagt var hade vi roligt med många skratt tills jag kvällen före hemresan fick det tråkiga beskedet att en av mina symöteskompisar omkommit i en olycka på eftermiddagen .

      – Det är inte möjligt ! … var min kommentar . Jag kan inte tro det !                                      Men det är tyvärr sant . En pigg människa mitt i språnget som bara är borta . Skulle lyfta upp ett litet barnbarn till en traktorförare . Av någon anledning kom grävskopearmen i rörelse och hon klämdes fast . SLUT på allt !!!!

                          Nu kan jag inte ens vara arg på nåt ! Det känns oviktigt .

En kommentar

  1. Marja Granqvist

    Men vilken fruktansvärd olycka! Tänk vad skört livet ändå är.
    Jag blev så nostalgisk när du berättade om Kreta. En period reste jag till Grekland varje år och jag har varit flera gånger på Kreta, sist i Georgopolis. Måste fara snart igen.
    Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.