” Den blomstertid nu kommer…….

 Har i dag varit på skolavslutning för ett barnbarn som slutade i femman . Det där vilken klass är viktigt förstås . Avslutningen skedde i kyrkan . Har svårt att förstå debatten som ibland utbryter om var man ska ha skolavslutningen . Själv ser jag kyrkosalen som vilken lokal som helst . Den lämpar sig bra för detta ändamål . Stor , bra akustik . Barnen känner säkert en viss högtidlighet när dom står där framme och sjunger eller spelar och det kan väl inte spela någon roll vilken tro man har . Jag menar om man nu tror på Jesus , Mohammed  eller vad det kan vara .

                                     Själv är jag inte särskilt religiös , men det kan ändå vara fint att vistas i en kyrka ibland .

       Kan förövrigt berätta en rolig historia  som är sann , som jag själv åhörde , och som berättades av ingen mindre än en Biskop .

                             Det var på den tiden när min framlidna man var aktiv som ledamot i Lidköpings Kyrkofullmäktige ( utan att heller vara särskilt religiös )

                                           Det var någon slags sammankomst inom denna församling med ingen mindre än stiftets Biskop närvarande .Det bar sig inte bättre än att vi blev sittande med biskopen och hans fru vid kaffedrickningen ganska enskilt ,men det var ingen större förlust eftersom de visade sig vara trevliga och lättsamma personer . Biskopen berättade då att det ibland kunde bli nästan onödigt högtidligt när han gjorde vad som kallas biskopsvisitationer

                                             Vid ett sånt tillfälle hade ett barnbarn i femårsåldern varit med dom , och hon ville hjälpa kyrkofolket att bära in attiraljerna som hörde till . " Men det är nog för tungt för dig " , sa nån lite avledande .

     _ " Inte då , jag är van att bära ölbackar " , svarade biskopbarnbarnet !                               

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.