Firande av olika slag ….

        Åkte en sväng till ett barnbarn idag , som skulle fira sin 5 – årsdag lite i efterskott med sina kompisar .

                          Jag möttes av glada tillrop från femåringen och hans storebror : " Du får gärna vara med på barnkalaset ".

           Men nu är det ju så att jag har i färskt minne hur ljudnivån bedövar en så lusten till ett deltagande i festen inte var vad jag hade tänkt mig …… Jag berättade emellertid för pojkarna om hur det var när deras pappa , ( min son ) , var i den åldern och hade sina kalas .      Han hoppade ut på trappan och ryckte till sig paketen innan de anländande gästerna hann säga ens det minsta grattis .!

                                          När nu dagens femåring började visa ett liknande beteende mot sina små gäster fann jag för gott att stillsamt avtåga … Tror inte ens att nån saknade mig heller !!!!

                                  Eftersom jag har en bild på kantareller bredvid skriverierna kanske det är någon som tror att jag är en hejare på svampplockning ….. Men det är så att jag får ha handledare som pekar ut svampen för att jag ska se den !!

                Allra bäst tycker jag att det är när jag får den levererad utanför dörren. Som i dag när en fd granne kom upp men en leverans .   Men det är klart , det paret har jag mutat med att dom ska få komma hit och äta surströmming på lördag.

                 Här i Lidköping är det ju så att vi har under åren kallat många på surströmmingsskivor . Men få äro de utvalda !!   Om dom på minsta sätt visar sig avoga mot maträtten  kommer det ingen fler inbjudan till dylika fester !!!!!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.