Den överreklamerade Idrottsgalan

           Sånt hallå som det var inför denna gala kunde man ju tro att nu blir det nog nåt alldeles extra  …

                Men som vanligt var det en ganska ointressant tillställning . Inte ensdom som var där såg ut att tycka att det var roligt . Eller är dom så skrämda inför det högtidliga anslaget  attdom inte förmår att känna nån glädje.

                    Och den där ryttaren som fick Järringpriset , han verkade ju helt förskrämd !Tur att han inte satt på nån häst !     Och den där Prinsen ?!      Vad gjorde han där ? Att han inte befann sig i sitt rätta element det kunde man ju både se och höra !! Huvvaligen !!

                Ett uttalande med lite poäng som jag annars uppfattade var Marie Göranssons påpekande om karlars ständiga TV- tittande på idrottsevenemang.

                      Det kan jag skriva under på . Det har jag upplevt . Inget fick komma i vägen när det visades viktig idrott . Och vad som ansågs viktigt kunde variera .  Det var ju inte så lätt för en annan att också slå sig ner framför TV-n när barnen var små . De skulle snytas , läggas , kaffe skulle kokas och det ena med det andra .Man kan helt enkelt konstatera med ett modernt uttryck att karlarna "ägde " idrotten "

                 En närstående vännina som levde under samma idrottsproblem hade en som jag tyckte väldigt bra formulering för hur det såg ut .        " Om han rörde sig en procent av all idrott han tittar på skulle han vara elitidrottsman " !!!

2 kommentarer

  1. SN

    Det blir så oerhört pretensiöst. Så är det ju förfest, fest och efterfest det syns och hörs ju. På 80-talet körde idrottsmän omkring med dekaler av typ ”fotbollsspelare spolar kröken”. Av sånt syns inget längre.Inte nog med det. De stora arenorna tjänar grova pengar på alkoholutskänkning.Det är otillständigt!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.