Styrketräning….

     kan nog vara på både gott och ont .

                             I dag när jag satt hos frissan förstod jag att hon nog hade drabbats av det senare .    Hon fick nämligen telefon från en vårdcentral som hon tidigare hade kontaktat  i förhoppning att få hjälp för sin onda axel .

                                   Av samtalet  , som skedde samtidigt som hon klippte mig , framgick att hon en längre tid besvärades av värk i ena axeln. Frisörjobbet är naturligtvis besvärande i längden för armarna .

                          Men dessutom talade hon om för personen i luren att hon tränade styrketräning regelbundet . Och hade gjort så i 16 år . Hon ägnade sig mest åt lyft på sådär 30 , 40 kilo !!

                                             Där kom min undran in ?! Kan det vara nyttigt ?!  Det syntes ju på henne att hon gjorde sånt . Ganska axelbred och kraftiga armar.

                     Jag som tycker att det räcker att lyfta mina hantlar på vardera 2 kilo . Men det är klart , jag gör det ju inte precis för att få snyggare kropp ( den tanken har jag gett upp för länge sen ) , utan för att behålla så mycket rörlighet som möjligt .

                              Dock blev hon nog lite fundersam efter samtalet . rätt som det var så sa hon : " det är klart , allting slits ju efterhand . "

                           Hon var ändå bara 38 år !

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.