Hej och hå från en 70 – åring !

    Har varit bortrest en vecka till Teneriffa för att fira min 70 -årsdag  . Har numera förstått att det inte är nån framgång det här med att försöka dölja sin ålder . 

                             Och som jag hörde nån säga :   Ingen vill bli gammal , men VAD ÄR ALTERNATIVET ?! 

                          Alltså Teneriffa med glada resegänget som består av väninne / kompisar 4 st. Sa ifrån att jag vill inte veta av några presenter . Grejer har jag nog av i den här åldern .

                       Jaha , sa dom , det ska vi respektera , men bjuda på middag skulle dom göra . Ja , tack , sa jag . Med ett tillägg : helst lite musik !

                                             Musik blev det i form av en mörkhyad person som sjöng i Lois Armstrongstil . Härligt !!                             Dessutom överraskade dom mig på eftermiddagen med att det kom en massör till lägenheten med som gav mig massage på rygg , axlar och nacke !!                      Jag kan ännu känna nyttan av det !   Såna kompisar är värdefulla !

               Nu lite om Teneriffa . Vi bodde i en ort som heter Los Christianos . Med både hotell och lokalbefolkning., lite högre upp .  Behaglig temperatur . Vad jag mest fäste mig vid var den handikappanpassade miljön utomhus . Breda , släta plattlagda trottoarer med fina sluttningar till gatorna . Men det mest iögonenfallande : ATT BILTRAFIKEN STANNADE SÅ FORT EN FOTGÄNGARE VILLE GÅ ÖVER GATAN ! Och det utan att där fanns trafikljus  .

                        När vi åkte bussen till flyget inför hemresan kom där två cyklister som skulle över gatan . Dom tittade varken åt höger eller vänster utan körde rakt ut på övergångsstället i gatan  ……….. Alla bilar stannar !!!!!!

                          Där har vi nåt att lära !!

En kommentar

  1. Marja Granqvist

    Ett stort GRATTIS så här i efterskott! Det finns ingen anledning att dölja sin ålder, utan man ska bära den med äran. Nästa år är det min tur att fylla 70 och då ska jag också åka bort och ha det bra. Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.