Det här med att åka buss……

är inte så lätt som man tror .      Eftersom jag nu är utan bil skulle jag i dag ta en premiärtur med buss och återlämna ett övernattat barnbarn i hans hem en bit utanför stan .

Att det inte var så enkelt som förr , att bara gå på bussen ,betala biljett och sen sätta sig i lugn och ro inför färden , det har jag ju hört av andra bussresenärer . Men , det här krångliga förfarandet översteg vida mina farhågor.

Gick till det ganska nya resecentrum och inhandlade ett kort för resande då och då för 150 kr . Bad om en tidtabell , men fick till svar att såna tillhandahålls inte längre ….. Man får gå in på datorn och hämta sån information …. Men , dom som inte har nån dator då ?!

När vi gick på bussen fick jag en lektion av chauffören hur jag använde kortet . Plus , som han sa en liten VARNING …..

Jag ska även logga ut med kortet NÄR JAG SKA GÅ AV !!     Annars får jag betala resan en gång till !

Efter hemkomst gick jag in på Västtrafiksidorna för att se om jag hittade nån upplysning om det där med avstigningsproceduren . Men , icke !!

Alltså , är det rena turen om man inte råkar ut för att betala resan dubbelt …..

Undra på att bussarna i regel går tomma !!           Och för att klara av Västtrafiks nätsidor med bläddrande fram och tillbaka krävs väl nästan juristexamen !

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.