Lundsberg…igen

Är det nån egentligen, som är förvånad över det beslut som Förvaltningsrätten har tagit om att den där skolan ska få fortsätta som om inget hänt .Tillsvidare , sägs det .

Nu är det ju så att föräldrarna till elever som går där sannolikt inte är vana att bli motsagda i sina krav . Därför förstår man ju att det blev som det blev .

Har åhört många intervjuer i radion med föräldrar , som benämner strykjärnsbränningen som en ” incident ” , ”olycka ”  , och som bedyrar hur trygga dom är med skolan !                      Ett återkommande uttryck är den ” Värdegrund ” , som vilar över skolan . Och om den inte befinns vara tillräcklig ska den nya styrelsen se till att ” Värdegrunden ” ännu mer tas fram ….

När jag har lyssnat på sånt prat börjar jag fundera på om inte detta Lundsberg är en sorts ” Särskola ” ! Men då en särskola med en viss inriktning mot att eleverna ska fostras till underkastelse och lydnad gentemot dom som är starkare .En skola med speciella sociala behov som gör att eleverna får tillträde till överklassen.

Förr fanns det ”särskola ” för barn som inte kunde tillgodogöra sig undervisning i en vanlig klass , men det är nog dessbättre borttaget nu .

Man kan ju fråga sig varför vi nu i dessa tider ska skattefinansiera den här sortens skolverksamhet ,  som håller på med nån slags systematisk brottslighet .För efter allt man hört och läst är inte just den här händelsen nån enskild företeelse .

Dessutom undrar jag …… Vem och vilka skulle bli ansvariga om följderna av denna ”fostran” urartade med större tragiskt slut ?!

Då är det säkert samhällets ansvar som åberopas !!

Varför gjorde man inget !!!!!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.