Det här att vara Panscho……..

det vill säga,pensionär som fyllt 70 år , är ingen ursäkt för inaktivitet…… Tvärtom , jag har en känsla av att vissa människor i ens omgivning har fått för sig att man i den åldern har långtråkigt och av den anledningen behöver uppmuntras med lite diverse göromål …..

Nu är det ju i mitt fall så att jag har aldrig långsamt . Fullt sysselsatt . Har en symaskin som uppfordrande väntar på att få köras igång . Nära anhöriga som pockar på hjälp av olika slag ’

I fredags var jag ute hos sonens barn , som jag lovat hjälp med uppröjning i deras lekrum . Det tillgår så att jag sopar ihop alla deras leksaker i två högar , och därefter får dom sortera  och lägga i rätt lådor själva . Och , va mycket leksaker dom har !!     Varenda gång säger jag att ” jag ska inte köpa en leksak mer åt er ” !  Huvvaligen !

I dag har jag varit hos dotter och hennes husbonde och skjutit med spikpistol för första gången …..( Snickare , det kan väl vem som helst bli , när det finns såna hjälpmedel ” )

Saken är den att min svärson som är rullstolsburen , har envisats att bygga en bastu . Och ingen liten heller . Nu är den i det stadiet att den går att använda , men med vissa justeringar kvar .

Det var där jag kom in i bilden … Lister som skulle spikas fast intill golvet . Så istället för att han skulle behöva krypa på golvet och göra det erbjöd jag ju min hjälp ….. Och det var ju riktigt roligt med den för mig , nya upptäckten spikpistolen !

Dessutom blev jag ju bjuden på både god mat och dryck och hemskjutsad av barnbarn !!

Slutsatsen : aktivitet i den här åldern lönar sig !

Men , i morgon ska jag inte göra nånting !!

En kommentar

  1. grandmother

    Du har rätt inställning! Så roligt att du också upptäckt spikpistolen, vi har hittat en jättefin, liten, röd kompressor som passar så bra till. Snart ska jag skjuta fast takpanel i köket också, lätt som en plätt, fast det innebär att jobba med armarna uppåt. Bra för gäddhänget!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.