Skolan

Men nu , har jag verkligen fått vatten på min kvarn……. En utredning som säger att kommunaliseringen av skolan inte var bra .

Vill med en gång deklarera att jag inte för den skull sympatiserar med Folkpartiet , som sen en tid tillbaka har drivit frågan med Björklund i spetsen . Det är väl hans sätt att komma undan med undanflykter , som ska rädda hans skinn.

Vad som förvånar är att man inte mer fokuserar på den ekonomiska sidan , som ju har spelat stor roll i hur kommunerna har hanterat skolfrågorna .

Jag satt som S-ledamot i skolstyrelsen i Lidköpings Kommun när frågan om kommunaliseringen började få fäste . Jag kommer ihåg hur Kommunledningen gnuggade händerna av glädje över förslaget .

” Äntligen skulle kommunen själv få bestämma över skolan ” !

Min kommentar var ” Så dum kan inte Staten vara !!    Men det var den …..

Före kommunaliseringen var det ju så att Kommunerna fick ” öronmärkta ” pengar , som MÅSTE gå till skolan . Vid övergången blev det istället så att alla pengarna i form av statsbidrag kom i samma påse .Skola , vård – och omsorg och så vidare .

Det innebar att man i Kommunerna kunde fördela pengarna som dom tyckte . Hur många storvulna projekt har inte sett dagens ljus på senare år !Alltmedan skollokaler och annat inom skolan hade varit mer nödvändigt . Toaletter så sunkiga att eleverna undviker att besöka dom !

Detta bara för att nämna några exempel ….

Hurra för den debatten !!!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.