” Pärlan i lakritsremmen ” !

Nu undrar ni säkert vad jag menar …. Och det ska jag genast förklara .

Det är att gå i pension …. Att slippa gå upp när klockan ringer , om man inte vill . Det kan var skönt att ställa den på ringning , bara som en påminnelse att man inte BEHÖVER passa just den tiden !

Anledningen till detta ämne just nu , ( jag har ju annars varit i den angenäma situationen i 6 år ) , är att i morgon ska jag uppvakta en kompis som just i helgen övergår till denna ledighet .

Och överskriften har jag tagit från en bok som jag fick av dottern när jag blev pensionär . Den beskriver väldigt bra just den frihetskänsla man kan känna .

Hon som jag ska uppvakta är annars en aktiv människa , som verkar tro att tiden blir lång. Hon stressar på med att nu måste hon och maken börja träna på gym , spela boule , gå med i nån p-förening och gud vet allt vad hon hittar på .

Därför kommer den här boken till nytta för henne . Hon lugnar nog ner sig vad det lider .

Apropå , det där med att inte behöva passa tiden ….. Det är något som jag har fastnat i … till mina vänners förtret . Jag anmälde oss till Zumbadans . Mitt påhitt ! Läste fel på tidsangivelsen första gången . Vi kom när det redan var slut …. Inte nog med det !     Upprepade förseningen även andra gången så dom stod vid dörren och hoppade av stress …. Men vi hann , och zumbadansen , det ska jag rapportera från i nästa vecka .

Om vi kommer i riktigt rätt tid !!

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.