GLAD PÅSK !?

Samtidigt som jag skriver rubriken , kommer jag på tanken ……… Varför säger man GLAD påsk ?  Den ska väl inte om man går efter bibeln , eller vad som predikas i kyrkan  inte vara så himla glad ……….

Jag drar mig till minnes när jag växte upp i en liten by i Norrlands inland ( Strandkullen ) , och i brist på nåt annat att läsa , läste bibeln från pärm till pärm .

Påskhelgen var ju en  bedrövlig , för att inte säga rent av skrämmande historia . Inte bara korsfästningen , utan också detta att Jesus blev förrådd av en av sina , vad vi skulle säga idag , bästisar !

Nu är det ju så , att varken jag, eller som det verkar en stor del av befolkningen , som tar åt sig , eller inte ens har vetskap om denna beskrivning av vad som hände …… Långfredagen har ju istället blivit något av den dan när det firas . Det vill säga , om folk som nu jobbar har fått löning ….. Men , det är ju bara vi Panschos , som har fått det !

Hur som helst . Eftersom våren är här och jag enligt traditionen brukar ägna mig åt krattning , ( tycker att det är roligt ) , hos dottern och jag då kom på att snart är det ju också valborgsmässoafton . Då ska jag ha gäster som förväntar sig att bli bjudna på nässelsoppa .

Inga problem eftersom dom bor på landet ….. Fick med mig nyplockade nässelskott hem , vilka jag nu ska förvälla och frysa in tills den dagen randas .

Som sagt ….. GLAD PÅSK , på er alla !!

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.