Berättelse om det stora Kosläppet ……

….. som dessutom är en sann berättelse , fastän ganska osannolik .

Anledningen till att jag nu tar upp denna tråden är att jag ser att folk vallfärdar för att titta på kosläpp i dom här trakterna i Skaraborg . Vet inte om man sysslar med såna evenemang i Norrland ?!

Men så här upplevde jag ett kosläpp på våren för ca 15 år sen ……

Min salig man satt som pensionär bekvämt lutad över ett korsord på radhuslängans terass på baksidan. Till saken hör att vi bodde i ena änden av längan med grönområde vid ena sidan .

Plötsligt säger grannen Ingvar , boende på andra sidan ( han klippte sin gräsmatta ) .

” – Lennart , nu går det in en ko hos dig ” !

Mycket riktigt !!     Rakt in genom den öppna dörren till vardagsrummet springer det en fullvuxen ko , vidare genom hallen och in i köket till fönstret , där den passade på att gnaga i sig min fint uppväxta Flitiga Lisa -blomma .

Lennart , som så småningom kommit till sans efter chocken och äntligen hade insett att detta verkligen skedde , sprang då runt och ställde sig utanför fönstret viftande och tjoande för att förhindra kon att kasta sig mot fönstret för att komma ut .                ( Fast jag trodde egentligen att Lennart tog utsidan på huset för att han var rädd för kon . Nåt som han alltid livligt dementerade . )

Hur som helst …. I samma veva kom bonden som ägde kon ifråga och stod för utsläppet , gick in i huset och lyckades fösa ut djuret genom dörren på framsidan …..

Nu bar det sig inte bättre än att på en intilliggande radhuslänga var två karlar uppe på taket för att inspektera nån läcka . Då ser dom en ko komma gående ut genom dörren till vårt radhus !!

Dom trodde att nu har vi fått solsting !!

Historien slutade annars bra utan att någon blev skadad . En stol fick sig en törn i köket , men den gick att laga .

Tänk er min förvåning när jag efter några timmar kom hem från jobbet och min husbonde Lennart sa : ” Här har vi haft äventyr må du tro ! Jag har haft en ko inne ”

” Du pratar ” , var min kommentar , och trodde att grannen och han tagit en öl för mycket , men så fick jag syn på skurhinken som stod framme . Och faktiskt luktade det lagård , varför jag fick utreda det lite närmare ….

Så kan det gå !!

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.