Har fått en bok i min hand ……

… av en närstående .   ”Handbok för pensionärer ” …. Hur man nu ska tolka det ?!

Förvisso är jag pensionär , men ibland tror jag mig förstå , att vissa människor i min omgivning tror att jag saknar sysselsättning . Och därmed vill förbättra min återstående tid med allehanda aktiviteter .

Dom vet inte hur fel dom har !        Jag vill inte hela tiden vara aktiv ! Och jag vill själv bestämma mina aktiviteter !

Och nu till den här handboken …     Precis som jag trodde förutsätter även den bokens författare , att en pensionär är en person som inte alls vet hur man lever som en sån .

Jag kan annars rekommendera boken som rolig läsning . Och erkänner att mycket är ganska träffande om synen på en Pansco ……

Roliga tips som till exempel : ” Att kartlägga sina grannars vanor ”. Ex. – ”hur ofta återvänder din granne hem med en påse från systemet ?

Ett annat tips : Sjukdomar ,ett kärt samtalsämne … Men om man ska bli populär bör man dra till med ovanliga sjukdomar som tex. : ” Bleksot ” , även om det var en sjukdom från 1800-talet .  ( som drabbade överklassens tonårsflickor .)                                                                                                                    ”Cotards syndrom ” , en störning som gör att den sjuke tror sig sakna en kroppsdel..

En absolut felaktig inställning från författaren är att han tar för givet att alla panschos är rojalister . ( Dock inte jag , som istället är så att säga tvärtom ) !

Han har därför med ett avsnitt om Kungalängden .. …..  När jag nu tittat i boken en andra gång , tycker jag att den är roligare än första gången … Därför blir det en rekommendation !DSCN1049

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.