Vad är det som händer ?!

Eller kanske rättare sagt …..inte händer . Att företag som får jobb i landet inte betalar skatt , som vi vanliga , dödliga , även pensionärer gör ……

Tittade på ett upprörande TV-program i går kväll . ” Uppdrag Granskning ”, som verkligen fick mig att vilja skrika och sparka i väggarna !

Handlade om den förra regeringens storbygge i Stockholm . Karolinska Universitetssjukhuset .

Moderaten som tyckte att det räckte med endast ETT anbud , som man genast antog . Skanskas . Som det sedan visade sig gjorde gemensam sak med nåt bolag i England . Som sen , påstod man , rådde för att det dribblades med lån hit och dit , men framförallt fram och tillbaka till Skatteflyktlandet Luxemburg .

Vips ! Så behövde man inte betala skatt i Sverige …. Fast det var här man tjänade pengarna ……..Miljoner , som plötsligt fick vingar . Miljoner , som annars kunde gett fler platser på ,sjukhusen här i landet .

Moral , är tydligen ett okänt begrepp i storföretagsbranschen !!

Och hur ska mindre företag kunna konkurrera på dom villkoren . När vissa kan genom exklusiv skatteplanering , slippa stora omkostnader .

Samhället är ju uppbyggt på att vi gemensamt bidrar till det som vi anser oundgängligt . Det måste väl finnas möjligheter att genom lagstiftning förhindra såna kryphål .

Vad har vi annars politiker till ……

Och vad har vi EU till … Det undrar man ännu mer , eftersom den , som nu leder det hela (kommer inte ihåg vad han heter ), har varit Premiärminister i ……..just Luxemburg !!!!!

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.