Myndighetsutövning som redskap

Har genom en väninna boende i Kortedala kommun ,kranskommun till Göteborg , kommit i kontakt med detta fenomen .

Att en kommun tar och genomför beslut som , på det mest illa sätt påverkar en människas livssituation . En person som är rullstolsburen sedan några år tillbaka .Och det efter att på olika sätt ha råkat ut för både det ena och andra , som man nog kunde tillskriva den så kallade vården hon har haft det tvivelaktiga nöjet att hamna i …. Det ena har lett till det andra .Det senaste amputation av ena benet …

Alltså . I det läget återkallar Kortedala kommun tillståndet för att hon ska kunna åka Riksfärdjtänst med specialfordon för att några gånger om året kunna åka hit till Lidköping för att hälsa på sin syster .

Och förresten vart hon nu skulle vilja  .

Motiveringen av Kommunen var att hon ju kunde åka tåg … Med ledsagare sas det ..

Det skulle inte ens bli billigare eftersom ledsagaren ju måste åka dubbla resor .

Ren illvilja skulle jag vilja kalla det ….. Dom har räknat ut att hon förväntas ställa in allt resande . Och det gör ju allt både enklare och billigare för kommunen .

Systern har ringt till alla sorters tjänstemän och även politiker i Kommunen som kan tänkas vara ansvariga , men har bara bemötts med oförstående , aningslösa svar … Ingen tycks vara ansvarig !

Men ,eftersom inte tjänstemän i den kommunen inte tycks kunna lagar som gäller för allas lika rätt osv , så måste man ju använda andra till buds stående medel .

Överklagande av beslutet …. Först till Länsrätten … Men , den tandlösa domstolen gav som vanligt Kommunen rätt .

Nästa instans .. Kammarrätten . Där det först krävs prövningstillstånd för att dom ska ta upp målet . Går igenom nålsögat !

Nu undrar ni säkert vad jag har med detta att göra ?!      Jo , eftersom jag är kompis med den sjukas syster , och att jag dessutom avskyr det förmynderi som ibland uppvisas av kommuners politiker och tjänstemän har jag bidragit med det jag kan ifråga om att leta och läsa lagar av olika slag .

Systern har förstås fullmakt att sköta allt , annars hade det ju inte gått …

Några dar före julafton kom julklappen ….

Kammarrätten gav överklaganden rätt !! Hon har laglig rätt till riksfärdtjänst !!

Men , vad man undrar är ….. hur klarar sig människor , som inte har nån anhörig eller nån som bryr sig och hjälper dom ?

 

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.