Glädje i vintermörkret …..

Glädje , kanske är för mycket sagt . Men , i allafall , en förnöjsam tillställning . Det kallar jag den tillställning som jag har bevistat i dag under några timmar .

Nämligen … auktion …

Nu är det ju så att jag behöver inte alls köpa några grejer , oavsett vad det är . Hellre då sälja . Vilket jag också gör ibland . Till auktionsfirman . Med bra resultat .. Det minskar i skåpen . Man behöver ju inte vara ekorre , särskilt inte vid min ålder .

Men , det är intressant att iaktta vad det är som människor samlar till sig .

I dag blev jag mest förvånad över en äldre kvinna i min ålder som köpte en hel del Rörstrandsfigurer . Tydligen samlar hon väl på Gunnar Nylunds figurer ….. Sånt som jag inte tycker är särskilt fint . Men , Lidköping är ju en porslinsstad , även om det numera är en före detta , eftersom Rörstrand har flyttat sin produktion till nåt land i Asien . Med billigare arbetskraft ……

Det är alltid en hel del Rörstrandsporslin på dom auktionerna . Fina serviser . Förstås eftersom det varit en stor arbetsplats i stan ..

Man kan gå in och titta på utbudet på Skogbergs Auktioner om man är intresserad . Jag ser det som ett rent GRATIS lördagsnöje …..

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.